4 persoons bank

4 persoons bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voor4 persoons bank

Met het hele gezin op zaterdagavond voor de televisie om een favoriete spelshow of een spannende film te kijken. Wat te drinken en een grote bak chips erbij en het feest is compleet. Klinkt als een heerlijke avond, toch? Heb je een groot gezin of vind je het fijn om languit op de bank te liggen? Dan is een 4 persoons bank echt iets voor jou. Deze lange bank biedt zitplekken voor vier personen, zodat iedereen er gezellig bij kan komen zitten.

Een 4 persoons bank is een echte eyecatcher in de woonkamer. Deze grote vier persoons bank is indrukwekkend vanwege het formaat en geeft de zithoek een gezellige en sfeervolle uitstraling. Ga jij voor een strak en modern design of zoek je een 4 persoons bank die past bij een landelijk interieur? Combineer mooi met andere meubelen, zoals kasten en een salontafel, en jouw zithoek is helemaal compleet!

Welke kleur bij het interieur?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is welk formaat bank bij jouw interieur past. Heb je eenmaal gekozen voor een 4 persoons bank, dan is het de vraag of je een bank van stof of een leren bank wilt. Vervolgens ga je nadenken over de kleur. De kleur van een bank is erg bepalend voor hoe jouw zithoek er uiteindelijk uit komt te zien. Kleuren in een ruimte werken namelijk ‘samen’. Een rode bank en witte vloer geven samen een roze uitstraling.

Ook kunnen kleuren elkaar versterken, denk maar aan warme en koude kleuren of zwart en wit. Vind je het moeilijk om te bepalen welke kleur 4 persoons bank het beste bij jouw huis past? Doe inspiratie op in woonmagazines, kijk welke kleuren in de mode zijn of ga voor een ‘neutrale’ kleur die in bijna ieder interieur past: (licht)grijs, antraciet en taupe.

4 persoons bank: de juiste bekleding

Een bank uitzoeken kan lastig zijn. Er zijn een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten:

  • Behalve dat een 4 persoons bank mooi moet zijn, is natuurlijk ook het zitcomfort van belang. Zak jij het liefste lekker weg in de kussens of zit je graag wat steviger? Hoe zachter de opbouw van de bank, hoe meer je erin wegzakt. Mensen die moeite hebben met opstaan, kunnen beter voor een stevige zit kiezen.
  • Niet elke stof of leer in jouw lievelingskleur is de beste keuze. Ook gebruik speelt hierbij een rol. Stof kan snel verkleuren als een 4 persoons bank de hele dag voor het raam in de zon staat. Met kleine kinderen is het beter om een onderhoudsvrije bank te kopen waar op geknoeid kan worden, zoals donkere stof in plaats van leer.
  • Houd je van bankstellen van leer? Leer is er in veel soorten en met veel verschil in kwaliteit, zoals aniline leer, semi-aniline leer en afgedekt leer. Laat je goed informeren over het vereiste onderhoud en de kwaliteit van de leersoorten.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.