Vleeshamer

Vleeshamer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVleeshamer

Een eeuwenoud stuk gereedschap, dat het mannelijk ras in de schuur heeft hangen. Hard, stevig en zwaar… dat is de hamer ten voeten uit. Maar of je de hamer alleen kunt gebruiken buiten huis? Laat die mannen maar meppen en timmeren, als vrouw hamer jij erop los in de keuken.

Een flink stuk vlees

De echte fanatiekeling slaat er met de vuisten flink op los en bewerkt rood vlees met de blote hand. Leuk natuurlijk, maar niet bepaald hygiënisch en vaak ook niet te doen. Eén van de nieuwste trends om een stuk vlees groter, platter en smakelijker te maken, is door het gebruik van een vleeshamer. Geen keukenmes, dunschiller of messenset, maar een vaatwasserbestendig hamertje op maat. Een hamer met kartels, die zich hechten aan het vlees en zorgen voor een flinke moot. Ik bedoel maar, in Duitsland en Oostenrijk krijg je vaak schnitzels op je bord die haast over het bord puilen. En zo groot snijd je ze zeker niet van het kalf of varken! Daar komt meer aan te pas.

De hamer van Thor

Een mals stukje vlees, daar verlangt toch iedereen naar? De vleeshamer biedt grote kracht met weinig energie. Zelfs Thor, de god van de donder, wist in vroegere tijden al raad met zijn hamer. Rood vlees pletten betekent eigenlijk het bindweefsel beschadigen, waardoor het vlees zachter wordt. Je slaat de vezels kapot. Een taai stukje vlees behoort dan ook tot het verleden.

Wist je dat?
Een vleeshamer gebruik je niet alleen om een dik stuk vlees plat te slaan en malser te maken. Dit hamertje is tevens handig om gelijke porties te creëren en de garing evenredig te houden in de koekenpan.

Platte lapjes zijn ideaal voor het vullen van vlees met een farce, ham of kaas. Een grote lap is veel interessanter om op te rollen dan een klein, dik plakje.

Een handige tip is ook om je lap vlees tussen twee velletjes huishoudfolie te leggen op de snijplank voordat je begint te kloppen. Zo hoef je de hamer niet steeds schoon te maken!

Zo mak als een lammetje, zo onderdanig is een stuk vlees onder het regiem van de vleeshamer!

Aankomende sales