Abstracte schilderijen

Abstracte schilderijen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorAbstracte schilderijen

De lege ruimtes in huis die vaak als laatste worden opgevuld zijn de lege ruimtes aan de muren. Het is ook een lastige klus! Wanneer je opzoek gaat naar dat perfecte schilderij is het vaak moeilijk te vinden. Je moet er op een dag gewoon tegenaan lopen. Dat ene schilderij waar je helemaal weg van bent, dat past in je interieur én waar je niet te snel op uitgekeken raakt.

Wil je een afbeelding aan je muur dat op meerdere manieren te interpreteren is, ga je dan eens verdiepen in de abstracte kunst. Abstracte schilderijen passen erg mooi in moderne interieurs.

Het ontstaan van abstracte schilderijen

Abstracte kunst is aan het begin van de 20e eeuw ontstaan als een richting binnen de moderne kunst. De Franse schilder Paul Cézanne wordt gezien als maker van een van de eerste abstracte schilderijen. Hij maakte omstreeks 1904-1906 kubistische schilderingen van de Mont Sainte-Victoire, waarna meerdere abstracte werken verschenen.

Abstracte schilderijen gaan niet zozeer om het afbeelden van de werkelijkheid. Het draait vaker om vormen, kleuren, ritmes en contrasten. Daarom is abstracte kunst de manier om kleur aan je interieur te geven.

Stromingen abstracte schilderijen

Abstracte kunst is een breed begrip. Dat komt omdat het een verzamelnaam is van meerdere stromingen. Bekende stromingen zijn:

  • Abstract expressionisme
  • Kusbisme
  • Constructivisme
  • Neoplasticisme
  • Abstract minimalisme

Tip! Ben je niet zo’n kunstkenner?
Ga een middagje in het museum inspiratie opdoen en ontdek wat je mooi vindt. In elke provincie is een of meerdere musea voor moderne kunst te vinden. Heb je iets zien hangen wat je mooi vindt? Kijk dan of de museumshop een poster te koop heeft van het abstracte schilderij. Ingelijst staat een poster ook mooi aan je muur thuis.

Abstracte kunstenaars

Al meer dan een eeuw verdiepen kunstenaars zich in abstracte kunst. Een paar bekende schilders van abstracte schilderijen zijn:

  • Pablo Picasso
  • Piet Mondriaan
  • Wassily Kandinsky
  • Corneille
  • Karel Appel

Maar het zijn zeker niet alleen de bekende abstracte schilderijen die je interieur naar een hoger niveau kunnen tillen. Een minder bekend werk is niet alleen origineel, vaak is het ook wat beter betaalbaar!

Abstracte schilderijen op de proef

Vind je het moeilijk om te bepalen welke kleur of grootte het beste in je woonkamer, slaapkamer, hal, studeerkamer, serre of eetkamer past? Dan kan kunst lenen voor jou een goede optie zijn. Met een abonnement kan je elke maand een abstract schilderij thuis uitproberen en ontdek je je eigen smaak en wat je het mooiste vindt passen in jouw moderne interieur.

Met abstracte schilderijen geef je kleur en stijl aan je lege muren in huis!