Affiche

Affiche

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorAffiche

Is het je grote droom om bekend te worden of mee te spelen in een (Nederlandse) film? Of heb je altijd al eens op een groot affiche in de stad willen hangen? Voor veel mensen blijft dit een droom, tenzij je er natuurlijk zelf een maakt! Het maken van zo’n poster is heel eenvoudig, een ideale activiteit voor een herfst- of wintermiddag.

Het affiche kun je gebruiken als leuke accessoire in je woning, als cadeau voor een jarige of voor een evenement wat je organiseert. Denk bijvoorbeeld aan het tentoonstellen van je eigen kunst in een museum. Lees snel verder hoe jij in slechts een paar stappen je eigen exemplaar kunt maken! Dit kan op de computer, of helemaal zelf.

Een affiche zelf maken

Het maken van een affiche kan op de computer, maar ook met de hand. Kies je ervoor om er een op de computer te maken, zorg dan dat je over een programma als Paint of Adobe Photoshop beschikt. Voor het met de hand maken van een affiche of posters, heb je enkel een groot vel papier nodig, stiften en wat verfraaiingen als opplakplaatjes.

Tips voor het maken van een affiche

  1. Je wilt vanzelfsprekend dat jouw creatie opvalt, kies daarom voor het gebruik van meerdere kleuren over elkaar. Neem bijvoorbeeld het contrast tussen zwarte en oranje vellen papier, wat een speels effect geeft en goed opvalt!
  2. Zorg dat de elementen op je affiche een betekenis hebben, die aansluit bij de tentoonstelling, de (fictieve) film, enzovoorts. Zo weten mensen die de print zien, direct waar het over gaat! Neem bijvoorbeeld een muzieknoot voor een concert, of art voor een tentoonstelling.
  3. Wanneer je een affiche voor een evenement maakt, dat meerdere dagen gehouden wordt, is het belangrijk om een kleine kalender op de poster te verwerken. Zo weten mensen direct wanneer ze het evenement kunnen bezoeken!
  4. Geef je een affiche cadeau? Maak deze dan persoonlijker door bijvoorbeeld een foto van jezelf of de ontvanger toe te voegen.

Affiches als extra woonaccessoires

Je kunt een affiche maken om een evenement te promoten, maar je kunt met een affiche ook een woonaccessoire creëren. Zeker op een kinderkamer kan het leuk zijn om een affiche van een bekende film te hebben hangen, of een exemplaar dat je kind zelf gemaakt heeft!

Ook is het leuk om het als cadeau te geven aan anderen, als ze bijvoorbeeld getrouwd zijn, een nieuwe woning hebben, enzovoorts. Een affiche is persoonlijk, origineel en kan op verschillende plekken in huis opgehangen worden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.