Antieke stoelen

Antieke stoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorAntieke stoelen

Chic en klassiek, dat zijn deze antieke stoelen. Een houten frame met een prachtig stoffen zitgedeelte. Antiek past goed in de interieurstijlen van weleer. Heb jij bijvoorbeeld een huiskamer met veel barokke, neoclassicistische of Art Deco invloeden? Dan passen antieke stoelen hier perfect bij. Een mooie ouderwetse houten eettafel met antieke stoelen geven de keuken direct een klassieke look.

Wil je niet dat heel je interieur er uitziet als paleis van Versailles? Antieke stoelen zijn ook goed te gebruiken in hedendaagse stijlen. In een modern interieur zorgt de toevoeging van een leuke antieke stoel voor een mooie vintage look. Weet jij nog niet precies waar jij een paar antieke stoelen neerzet in je interieur? Laat je inspireren door deze klassieke stoel en vind de juiste look.

Klassieke stoelen in een modern interieur

Bij antiek denk je al snel aan oude en vervlogen tijden. Het klopt dat deze stoelen veel voorkomen in interieurstijlen die hun oorsprong vinden in het Frankrijk van weleer. Desalniettemin passen antieke meubels ook zeer goed in een hedendaags interieur.

Heb jij bijvoorbeeld een moderne eethoek met een grote houten eettafel en vlinderstoelen? Combineer dit dan met twee antieke stoelen aan het hoofd van de tafel. Op deze manier vind je de perfecte balans tussen oud en nieuw. Je creëert een prachtige moderne kamer met een antieke look, en dat allemaal door de toevoeging van een paar antieke stoelen.

Oudere interieurs voor nu

Wil jij jouw inrichting verrijken met wat elementen uit antieke interieurstijlen? Weet je echter niet welke kasten, tafels en kleuren bij een bepaalde stijl horen? In het volgende handige lijstje staan wat populaire oude stijlen. Zo krijg je een idee hoe je die antieke stoelen het beste kunt gebruiken in de interieurstijl die jij voor ogen hebt.

  • Rococo: Rococo is een uitbundige en extravagante stijl die zich kenmerkt door veel rondingen en vloeiende vormen. Is deze stijl je iets te druk, maar ben je er wel door gecharmeerd? Antieke stoelen in de rococo stijl zijn vaak bekleed in stofjes met een mooi motief. Combineer een stoffen design bank met twee antieke stoelen in bijpassend motief. Een mooie mix tussen antiek en modern!
  • Georgian: Georgian wordt gekenmerkt door zijn symmetrische vormen. Daarnaast wordt hout veelvoudig gebruikt in deze stijl. Een leuke Georgian chair met leren Chesterfield motief geeft direct een vintage look in bijvoorbeeld de slaapkamer.
  • Art Deco: Art Deco is een modernistische stijl die tegelijkertijd luxe en welvaart uit moest stralen. Maakt gebruikt van strakke en simplistische vormen. Combineer een mooie brocante bijzettafel met antieke stoelen in de Art Deco stijl. Voeg hier een klassieke sofa aan toe en je hebt de eerste stappen gezet naar een huiskamer met opvallende Art Deco elementen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.