Aromalamp

Aromalamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorAromalamp

Een duffige ruimte met weinig ventilatie? Hond of kat in huis? Of een afvoer met een soms typische geur die je liever wilt vermijden. Allemaal geurtjes waarmee je liever niet mee te maken krijgt. Erg vervelend, maar het hoeft helemaal niet. Een aromalamp wordt jouw lichtstraaltje en oplossing voor in huis.

Aromalampen bieden zon op plaatsen waar de zon niet kan komen. En – dit is nieuw – ze zorgen ook voor een sterk aroma in huis, waardoor nare luchtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een aromalamp laat je weer plezierig thuiskomen en zorgt voor een aangename ambiance.

Het ontstaan van de aromalamp

De geschiedenis van de aroma lamp loopt al een tijdje terug. En natuurlijk is het weer aan de Fransen te danken dat we nu kunnen genieten van een romantisch lichtje in de kamer.

In 1898 werden aromalampen gebruikt om de lucht in ziekenhuizen te zuiveren. Door katalytische verbranding ontstaat een lekkere geur, die alle nare geurtjes verdoezelt.

In de jaren ’20 werd de aromalamp ook particulier in gebruik genomen. En dat sloeg aan. We kennen allemaal wel die luchtverfrissers en sprays die geurtjes maskeren, maar de aromalamp zuivert ook daadwerkelijk de lucht.

Sfeervol genieten met aroma’s

Zo’n aromalamp klinkt natuurlijk erg leuk en zuivert nare luchtjes, maar laten we eerlijk zijn: hier gebruiken we hem grotendeels niet voor. Wanneer de zomer eindigt en de zon weer voorgoed achter de wolken verdwijnt, is het tijd om binnen te genieten.

Sfeervolle verlichting lokt ons als een bij. En etherische geuren als vanille, lavendel, groene thee openen de chakra’s en zorgen voor ontspanning.

Aromalamp trends

Er zijn allerlei trends op het gebied van aromalampen. Deze woonaccessoires dienen meer de rol van aankleding dan dat ze daadwerkelijk worden gebruikt om etensgeuren te verdoezelen.

  • De originele lampen werden gemaakt van kristal of glas. Deze duizend-en-één-nacht lampjes zorgden er bijna voor dat je wilde wachten op de geest die verschijnt bij het wrijven over de lamp van Aladin.
  • Een brandertje met olie of verschillende gels gebruik je doorgaans met een waxinelichtje. Een beetje water, enkele druppels olie en een aangestoken waxinelichtje. Heerlijk romantisch toch?
  • En natuurlijk kan deze niet achterblijven: de elektrische aromalamp. In een tijd waar gemak en snelheid voorop staan, is zo’n elektrische lamp lekker efficiënt. Een stekker does the trick. Ideaal als je van jezelf weet dat je niet zo handig bent. Dan is zo’n elektrisch ding een stuk veiliger.

Westwing, de exclusieve Home and Living webshop met alles voor in huis en tuin biedt je dagelijks een gevarieerd aanbod accessoires en meubels met aantrekkelijke korting. Hier vind je allerlei soorten lampen, een aromalamp of geurkaarsen waarmee je jouw huis weer een aantrekkelijk huis kunt maken. Vergeet niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. In dit magazine lees je alles over de nieuwste interieurtrends, ontvang je styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Ga hiermee aan de slag en geniet van een perfecte leefomgeving!