Art deco fauteuil

Art deco fauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorArt deco fauteuil

Een retro woonstijl is het nu helemaal. Tweedehands winkels en kringlopen worden afgestruind op zoek naar leuke woonitems, zoals art deco fauteuils, die een tweede leven verdienen in een hedendaags interieur. Ben je zelf niet zo’n fan van tweedehandsartikelen? Er worden gelukkig ook nog genoeg nieuwe meubels gemaakt die er gewoon retro of vintage uitzien.

De art deco fauteuil is één van die stoelen die maar terug blijft komen en waarschijnlijk ook nog wel even in ons midden blijft. Wil je meer weten over deze mooie fauteuil en de art deco stroming in het algemeen? Lees dan snel verder en wie weet heb jij binnen de kortste keren ook zo’n prachtige stoel in je huis staan.

De art deco stroming

De art deco stroming is een stroming uit het begin van de 20e eeuw en wordt een beetje gezien als een mengelmoes van verschillende kunststromingen uit die tijd. Zoals bij veel kunststromingen had ook de art deco stroming zo zijn invloed op onze omgeving en was dit steeds vaker terug te zien in bijvoorbeeld de inrichting van onze huizen waar een art deco fauteuil of bank de woonkamer sierde.

Stijlvol, simpel, maar toch elegant zijn de kenmerken waar art deco aan voldoet. De strakke lijnen die ze graag gebruikten zijn ook terug te zien in de meubels van die tijd. Houd je dus van een strakke, simpele maar toch elegante look, dan is de art deco stijl wellicht wat voor bij jou thuis.

Retro stijl met een art deco fauteuil

Wil je een subtiele hint van art deco in huis halen, dan is een art deco fauteuil of 2-zits bank erg geschikt voor in jouw interieur. Natureltinten en de combinatie van hout met een leren of stoffen bekleding is erg populair en kenmerkend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan armleuningen die gemaakt zijn van ebbenhout.

Een schapenleren art deco fauteuil is vooral een populair retro item dat vandaag de dag graag wordt weggezet in een interieur. Het voordeel van leer is dat het met de jaren alleen maar mooier wordt en dus over het algemeen wat langer mee gaat dan een art deco fauteuil van stof. Lichte stoffen uit die tijd zijn bijvoorbeeld helemaal vergeeld door rook. Wanneer je dus voor een tweedehands art deco fauteuil met stof zou gaan, denk er dan eens aan om hem opnieuw te laten stofferen. Zo heb je voor relatief weinig geld een art deco fauteuil als nieuw.

Niet alleen met een fauteuil kun je art deco terug in jouw huis halen. Denk bijvoorbeeld ook aan meubels zoals:

  • Behang
  • Verlichting
  • Gordijnen
  • Vloerkleden

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen