Art deco klokken

Art deco klokken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorArt deco klokken

Geef je saaie koffietafel, wandmeubel of dressoir een nieuwe uitstraling met vintage accessoires! Kies bijvoorbeeld voor een van de vele art deco klokken, een oud servies of een retro kandelaar. Antiek is de nieuwe mode in veel inrichtingen, waarom zou jij niet meedoen? Een klok is niet alleen een fraaie toevoeging aan je accessoires, het is ook nog eens erg praktisch!

Met art deco klokken kun je een gezellige sfeer in kamers creëren, voornamelijk door het hout waarmee deze klokken geproduceerd worden. Hout heeft vaak iets warms, wat de gezelligheid in huis stimuleert! Lees snel verder hoe je art deco klokken kunt gebruiken in je eigen interieur, zonder dat deze te nadrukkelijk aanwezig zijn.

Vrolijk je koffietafel of dressoir op met art deco klokken!

Iedereen kent ze wel, saaie plekken in huis waarvan je niet weet wat je ermee aan moet! Zo heb je vast een dressoir staan waar je nog een accessoire mist, heb je wellicht een tv-meubel waar een accessoire op moet staan, enzovoorts. Met art deco klokken, die je wellicht nog herkent op een foto van vroeger, heb je een ideale oplossing! Zeker als je weg bent van antiek en eikenhouten voorwerpen.

De kenmerken van art deco klokken:

  • Art deco klokken hebben vaak een unieke vormgeving, die aansluit bij zowel een modern als een klassiek interieur.
  • Het hout waarmee art deco klokken geproduceerd worden, draagt bij aan een gezellige sfeer in huis. Vaak is dit hout versierd met subtiele uitsnijdingen.
  • Het uurwerk van art deco klokken is vaak op het hout gemaakt, zonder een beschermde koepel van glas. Dit maakt de klokken nog natuurlijker!

Zoek eens naar een afbeelding van art deco klokken, vaak afkomstig uit Duitsland, en laat je verrassen door de diversiteit aan mogelijkheden bij deze klokken.

Meer sfeer met een klassieke klok!

Art deco klokken komen in tal van verschillende uitvoeringen voor, maar zijn doorgaans uit hout vervaardigd met daarin een tintje brons verwerkt. Hout draagt over het algemeen op een positieve wijze bij aan een gezellige sfeer in je woning. Gebruik een antieke klok bijvoorbeeld tegen een muur, die strak wit of zwart geverfd is. Het hout van de klok kan de muur breken, ideaal voor op een kastje of bijvoorbeeld een tv-meubel!

Wellicht heb je nog een oude, antieke klok op zolder staan van vroeger? Ga eens op zoek en laat je verrassen door de datering van de klok. Deze staat vaak aan de onderzijde! Wie weet hoe oud je klok al is.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.