Badkamer decoratie

Badkamer decoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBadkamer decoratie

Een nieuw huis, of je bestaande inrichting een makeover geven: waar begin je? Je gaat alle kamers af die een nieuwe inrichting moeten krijgen; de woonkamer, de slaapkamer, de keuken... Waarschijnlijk zijn er twee kamers die je over het hoofd ziet. De wc en de badkamer!

Al brengen we het grootste deel van de dag niet in onze badkamer door, toch is badkamer decoratie ook een belangrijk punt om in acht te nemen. In elk vertrek van je huis moet je je volledig thuis en op je gemak kunnen voelen. Met enkele badkamer decoratie tips kun je optimaal genieten van jouw badkamer!

Badkamer decoratie: jouw badkamer verdient meer aandacht!

Als we ons huis (op)nieuw inrichten, letten we vaak niet zo op de wc en de badkamer, omdat we deze ruimtes vooral functioneel gebruiken. Alles wat we nodig hebben bij dat bezoek, ligt binnen handbereik en we zijn er ook zo weer weg. Als je er eens bij stilstaat, zul je zien dat beiden kamers erg veel potentie hebben bij de inrichting en kom je op ideeën waar je nooit aan had gedacht.

Kies een thema

Badkamer decoratie begint bij het kiezen van een specifiek thema, dat als kader dient waarbinnen je te werk gaat. Een veelgekozen thema om als leidend thema te dienen in een badkamer, is het zogenoemde ‘Nautical’ thema. Dit thema is erg geïnspireerd door de verschillende blauwtinten van de oceaan en allerlei voorwerpen die als accessoire binnen dit thema dienen. Denk aan een:

  • Wandspiegel in de vorm van een boei.
  • Wandplanken in de vorm van een anker van een schip.
  • Gestreepte badmat in de kleuren donkerblauw en wit.
  • Een beschilderde muur met maritieme figuren.

Zomersetting
Een tweede, veelgebruikt thema voor badkamer decoratie is de ‘zomersetting’. Hierin zijn de warme zomerse kleuren zoals (pastel)geel, oranje en rood erg leidend. Hierbij decoreer je de badkamer met:

  • Waterbestendige muurstickers in de vorm van palmbomen, surfers en golven.
  • Oude houten kratten die aan de muur vestigt en als badkamerkasten gebruikt.
  • Prachtige schelpen die je als decoratie op de wastafel legt of in glazen potjes in de douche zet.

Met deze decoraties creëer je het ultieme zomergevoel!

Raamdecoratie

Wat raamdecoratie betreft, kun je kiezen voor de grote, typische, houten jaloeziën zoals je die gewend bent van strandhuisjes. Met één ruk aan een touwtje heb je direct een geweldige straal aan zonlicht in je badkamer, en met diezelfde ruk ook weer volledige verduistering. De houten planken zijn vaak gelamineerd, dus hoef je je geen zorgen te maken dat het begint te rotten.

Wandbetegeling

Nieuwe wandbetegeling is de meest sfeervolle badkamer decoratie. De uitstraling hiervan zorgt ervoor dat jij je in een knusse of koele omgeving waant. Stap af van de standaard witte betegeling en kies voor tegels met een leuk figuurpatroontje.

Badkamer decoratie die ervoor zorgt dat er een grotere ruimte wordt gesuggereerd, zoals patroonbetegeling, is erg goed aan te raden voor iedere badkamer. Denk aan:

  • Tegels met Delfts-blauwe opdruk.
  • Tegels met een bloemetjespatroon.
  • Tegels met een mozaïek patroon.

Tip!
Wel is hier aan te raden maar één wand te betegelen als je werkt met de wat fellere kleuren zoals rood, geel en groen. Je wilt niet dat het te druk wordt met alle kleureninvloeden.

Badkamerverlichting

Is de badkamerverlichting essentieel bij de inrichting van de badkamer? Jazeker. De kleur die de verlichting uitstraalt, bepaalt voor een groot deel de sfeer in de badkamer (warm of koud). Met stijlvolle LED ambieerverlichting kun je jouw badkamer in zowat elke kleur van de regenboog kleuren. Pas dit geheel op je stemming aan!

Woonidee!
Vergeet de standaard spotjes voor in de badkamer. Verlicht de ruimte met een industriële spot met een grote metalen lampenkap of met vintage kristallen hanglampen. Zo heb je een echte blikvanger in de badkamer. 

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs prachtige badkamer accessoires vinden? Dan ben je Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan badkamer accessoires en meubels. In allerlei formaten, materialen en kleuren.

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw badkamer accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan! Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.