Badkamer

Badkamer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBadkamer

Als je er eens goed over nadenkt, dan breng je eigenlijk meer tijd in de badkamer door dan je misschien in eerste instantie had gedacht. 'S morgens na het opstaan, voordat je naar school gaat of werk, bekijk je jezelf nog even in de badkamerspiegel, gebruik je de douche, of poets je nog snel even je tanden.

Zorg er daarom voor om je tijd in de badkamer aangenaam te maken. Kies de stijl van de badkamer en decoreer deze met functionele en mooie woonaccessoires. Maak zo van je badkamer je eigen stay-at-home spa.

Een badkamer waar je blij van wordt

Hetzelfde geldt voor de avond. Net voordat je naar bed gaat, besteed je nog wat tijd in de badkamer om je klaar te maken voor je naar bed gaat. Slechts al om deze redenen en natuurlijk omdat je deze plek ook gebruikt om te ontspannen en te relaxen, zou je een feel-good ruimte van de badkamer moeten creëeren.

Het is een feit dat men in een mooie, stijlvolle badkamer de dag fris en alert kan beginnen om er in de avond weer heerlijk te kunnen ontspannen. En tegenwoordig komt de badkamer qua gevoel steeds dichter in de buurt van een woonkamer, wat het logisch maakt dat men in deze ruimte een steeds gezelligere en huiselijkere sfeer wil verwezenlijken.

BadkamerBadkamermeubels

Het interieur in de badkamer heeft invloed op hoe comfortabel je daarin voelt. Met moderne tegels en badkamermeubels, zoals een badkuip, wastafel of een nieuwe kraan kan je ontelbare nieuwe mogelijkheden in de badkamer ontdekken. En zo een warme sfeer creëren.

Door verschillende badkamermeubels te gebruiken wordt het gemakkelijker om optimaal van jouw badkamer te kunnen genieten.

Wastafels

In de meeste gevallen is de wastafel of de gootsteen het middelpunt van elke badkamer.

 • Het materiaal waar de wastafel van vroeger meestal werd gemaakt is keramiek of porselein.
 • Tegenwoordig kan je ook wastafels in andere materialen krijgen, zoals hout, steen of staal.

Dus ook door ongebruikelijke materialen evenals innovatieve en nieuwe designs te gebruiken zal je een unieke en boeiende wastafel hebben die meteen in het oog valt.

Badkuipen

Zodra er maar een badkuip in een badkamer staat, zorgt het ervoor dat de wastafel niet meer het centrale punt van de badkamer is. Het bad trek zelf zo alle aandacht naar zich toe, zeker als het om een vrijstaand bad gaat. Een ontspannend bad vol met schuim en geurende zeepjes is voor velen het toppunt van rust en ontspanning. Helaas, speelt toch de grootte van het bad altijd een cruciale rol in de selectie van de badkuip. Als men geluk heeft en een bad bezit dan hoort het eigenlijk niet zo kaal en alleen te staan. Laat het een droombad zijn door met de juiste accessoires het er piekfijn uit te laten zien.

BadkamerBadkameraccessoires

Met de juiste badkameraccessoires kan men van elke badkamer een droom badkamer maken door het te transformeren in een prive wellness-oase. Het ontwerp van uw bad kan eenvoudig met kaarsen, diffusers, badolie, een elegante handdoekenrek en andere soortgelijke accessoires in één handomdraai worden gepersonaliseerd. Pas het dus zo aan dat je de badkamer een complete nieuwe look geeft.

 

 

 • De meeste decoratieve elementen en accessoires die men in de badkamer heeft staan, zijn dusdanige artikelen die een geweldig voorkomen hebben.
 • Daarnaast kan er ook een aangename en sensuele geur gesprayd worden wat het nog aangenamer maakt.
 • Echter, zijn de meeste badkamer accessoires naast dat ze handig zijn ook erg functioneel.
 • Zeepdispensers, handdoekhouders, wasmanden, korven en tandenborstelbekers zijn van essentieel belang in de badkamer. Omdat naast dat deze accessoires nodig zijn, je ook simpelweg moeilijk zonder deze producten kan
 • De items die we niet dagelijks gebruiken, zoals badzout, medicijnflesjes en mooie flesjes, kunnen als een geweldige blikvanger dienen.

Textiel voor de badkamer

 • Handdoeken, washandjes, en een badmat zijn in alle badkamers aanwezig en worden niet altijd verborgen in kasten.
 • Vaak zijn deze items van textiel op planken en eventuele handdoekhaken te vinden.
 • Wat betekent dat deze pluizige metgezellen in vrijwel alle badkamers zichtbaar zijn.
 • Dit is dan ook precies de reden waarom je voor  het totaalbeeld mooi textiel kan gebruiken die zowel bij de stijl, het kleurenpalet als de rest van de badkamer en accessoires passen.

Of je woonstijl nu luxueus, adellijk, tijdloos, klassiek of modern is en of je nu houdt van natuurlijke of speelse materialen. Voor elke grootte, budget en voor elke smaak, is er een ideale badkamer oplossing. Dit geldt natuurlijk ook voor de badkamer accessoires, badkamermeubels en badtextiel.

Wanneer alles in de badkamer staat en de kleine overige accessoires zijn opgeborgen, zal je ervaren dat het verblijf in de badkamer veel relaxter zal zijn. En juist dan kan je eindelijk jouw aandacht verzetten en je alleen nog maar op jezelf concentreren!

Op zoek naar meer inspiratie om je badkamer een make-over te geven? Kijk in het online magazine van Westwing, om zo je te laten inspireren door mooi ingerichte huizen van style experts en ontwerpers. Blijf op deze manier up to date over de laatste trends!