Badkamerkast

Badkamerkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBadkamerkast

Kent je het probleem in de badkamer dat alle oppervlakken, van de vensterbank tot de wasmachine, als opslagruimte worden gebruikt? Een badkamerkast is de reddende engel voor dit probleem! Een badkamerkast zorgt voor een geordend beeld in de badkamer en beschermt de producten tegelijkertijd tegen stof, licht en nattigheid. Naast dit praktische doel kan een badkamerkast ook een echte blikvanger zijn – een win-win situatie dus! Laat je inspireren en ontdek welk model in jouw badkamer zal stralen! 

 

Spiegelkast – opslagruimte, stroom en licht

BadkamerkastWaarschijnlijk de mooiste en stijlvolste badkamerkast variant is een spiegelkast, die over het algemeen aan de muur boven de wastafel word bevestigd.

Een spiegelkast beïnvloedt de perceptie van een badkamer positief, omdat de kamer door de spiegel groter en helderder lijkt dan het daadwerkelijk is. Naast het decoratieve doel biedt een spiegelkast ook veel opslagruimte voor tandenborstel, cosmetica en hygiëne producten.

De meeste spiegelkasten hebben naast de geboden ruimte ook een stopcontact en zijn verlicht, zodat ze een praktisch hulpmiddel bij het dagelijkse klaarmaken zijn, omdat zo al het noodzakelijke binnen handbereik is.

Design badkamerkast

Wat voor soort badkamerkast komt er in jouw badkamer te hangen? Een design badkamerspiegel? Of een prachtige vintage badkamerkast met sierlijke bogen? Aan jou de keuze! Vergeet niet dat moderne badkamerkasten een stuk steviger zijn dan vintage kasten, maar dat wil nog niet zeggen dat het mooier is.

Heb je een bohemien badkamer? Dan ga je voor een prachtige vintage wasmeubel. Is de badkamer gedecoreerd met moderne badkamermeubels? Ga voor een moderne, opvallende badkamerkast.

 

Wandmeubel – allesopgeborgen aan de muur

Bij de keuze van een badkamerkast is de beschikbare ruimte van cruciaal belang, omdat niet elke badkamer genoeg ruimte voor een staand badkamermeubel biedt. In deze gevallen is een hangkast de perfecte oplossing om voldoende opslagruimte te creëren, omdat deze aan de muur hangt en dus ook bevestigd kan worden op plaatsen waar al iets op de vloer staat. Op deze manier wordt de beschikbare ruimte van de badkamer optimaal benut.

Wastafelmeubel – ruimte onder de wastafel

Een wastafelmeubel zorgt ook voor het optimale gebruik van de badkamer, omdat deze ruimte onder de wastafel gebruikt, waar vanwege de leidingen en buizen geen ander
badkamermeubel past. Door de opening voor de afvoer aan de bovenkant van de kast en de afwezigheid van de achterwand van de kast, kan een wastafelmeubel simpelweg onder de wastafel worden geplaatst, waarbij natuurlijk wel op de hoogte en diepte gelet moet worden. Eenmaal geïnstalleerd kun je daar niet alleen alles in opbergen wat je niet in de badkamer wilt laten rondslingeren, maar wordt ook de afvoer verborgen, waardoor het uiterlijk van de badkamer ook een upgrade krijgt.

Hoge kast en lage kast – een badkamerkast in elk formaat

Als de badkamer voldoende ruimte voor een staande badkamerkast voor handen is, rijst de vraag naar de hoogte en breedte.

In de hoogte wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten kasten. Afhankelijk van de gekozen hoogte, is de badkamerkast samengesteld uit een gedeelte met deuren en een gedeelte met lades of aanvullend zelfs met een plank, waarin onder andere mooie accessoires, parfumflesjes of ook handdoeken geordend en stijlvol bewaard kunnen worden.

Het gedeelte met deuren biedt ruimte aan shampoo, föhn, strandlakens, badschuim of schoonmaakmiddelen. De lades van de badkamerkast bieden daarnaast ruimte voor allerlei kleinigheden zoals nieuwe tandenborstels, contactlenzen en haaraccessoires.

Badkamerkast met verlichting

Wie zijn badkamerkast in het juiste licht wil plaatsen of een extra lichtbron in de badkamer wil hebben, kiest voor een badkamerkast met verlichting waarbij het niet per se om een spiegelkast hoeft te gaan. Ook een staande kast of een simpele hangkast kan verlicht worden. Bij de keuze moet er op gelet worden dat er een stopcontact in de buurt is.

Het maakt niet uit welke model badkamerkast u uiteindelijk voor uw badkamer kiest, opslagruimte en orde zijn gegarandeerd.

Waar vind je zo’n prachtige badkamerkast? Bij Westwing natuurlijk! Westwing is het eerste, exclusieve online Home & Living webshop, waar je een grote variatie aan badkamerkasten kunt vinden. Dat niet alleen.

Bij Westwing vind je dagelijks nieuwe aanbiedingen en een brede selectie aan mooi en exclusieve producten met korting tot 70%!

Een online bestelling via de webshop is zo gedaan. Selecteer de badkamerkast naar keuze, voeg het toe aan je winkelmandje en de prachtige badkamerkast is nog meer één klik bij je vandaan! Waar wacht je nog?