Badscherm

Badscherm

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBadscherm

Een bad neemt – vooral in kleine badkamers – veel ruimte in, dat u dan niet voor iets anders gebruiken kan. Met een badscherm wordt in een handomdraai meer ruimte gecreëerd omdat het bad en de douche gecombineerd kunnen worden door een badscherm aan de badwand .  

Met een badscherm kun je ruimte voor een douche creëren, zonder dat een hele nieuwe douche-installatie in de badkamer nodig is. Zo kunt u ook in het bad comfortabel douchen en ga je het rondspatten van water tegen. Met een badscherm blijft de badkamer na het douchen heerlijk droog!

Badscherm zonder boren

Met een speciaal lijmsysteem is het mogelijk het badscherm absoluut veilig en goed vast aan de muur of aan de rand van het bad te bevestigen. Door deze lijm zijn er geen vervelende boren of schroeven meer nodig, en is verplaatsen van het badscherm toch een keertje nodig, dan blijven er geen lelijke gaten achter in de muur of in het bad – de lijm kan ook volledig en zonder achterblijvende restanten weer worden verwijderd. Zo blijft het bad of de douche er langer als nieuw uitzien.

Badscherm glas

Het meest populaire badscherm is waarschijnlijk het badscherm gemaakt van glas, omdat deze door het transparante glas niet zo opvalt in de badkamer en daardoor discreet op de achtergrond blijft.

Verzorg een badscherm van glas goed! Na elke douche of badbeurt moet het scherm afgeveegd en gedroogd worden met een raamwisser en een doek. Als dit niet gebeurd, zullen er snel kalk vlekken vormen, wat er natuurlijk lelijk uitziet.

Verstelbare badschermen

BadewannenaufsatzEen badscherm hoeft niet altijd uit één deel te bestaan, dat vast gemonteerd wordt en zich geen mm bewegen laat.

Er zijn ook uitklapbare en opvouwbare producten die meer delig zijn voor de badkamer. Het voordeel van een dergelijk verstelbaar badscherm is dat deze er klein uitziet en pas na het uitklappen zijn volledige grootte bereikt.

Dit kan het makkelijker maken in en uit het bad te gaan. Bij deze badschermen moet erop gelet worden dat er geen water in de rails of scharnieren komt, want deze zijn gevoelig voor schimmels en dergelijke.

Douchegordijn

Een veel goedkoper alternatief voor een badscherm is een douchegordijn. Beide varianten beschermen de badkamer voor water spatten uit de douche, maar welke optie jij kiest voor bij  jouw bad, hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur. Een douchegordijn heeft als voordeel:

    • Dat deze beschikbaar is in verschillende patronen en kleuren

 

  • En het douchegordijn kan vanwege de lage prijs ook vaker omgewisseld worden. Afhankelijk van de gelegenheid of uw stemming kunt u deze dus omwisselen om zo nu en dan een nieuwe look in uw badkamer te brengen.

Het nadeel van een douchegordijn is dat deze snel onaangenaam aan uw lichaam kan blijven plakken. Deze ellende gebeurt niet als u een vast en stabiel badscherm van bijvoorbeeld glas heeft.

Bekijk de mogelijkheden voor bij jou in de badkamer en voor de douche bij Westwing. Deze online Home & Living webshop biedt alles voor huis en tuin. Hier vind je dagelijks exclusieve aanbiedingen, leuke tips en Do it Yourself suggesties, zodat jij aan de slag kunt om van jouw huis een mooi huis te maken. Ga op zoek naar jouw perfecte badscherm en slimme oplossingen voor in de badkamer!