Badschuim

Badschuim

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBadschuim

Op zoek naar een cadeau voor moederdag, een verjaardag of voor de feestdagen? En hoop je hierbij origineel uit de hoek te komen? Dit keer geen parfum, bodylotion of andere cosmetica.. Je buigt je hoofd over wat het dan moet zijn, maar lijkt er toch niet helemaal uit te komen. Wat nu?

Doe niet te moeilijk en realiseer je dat je met een heerlijk geurende badschuim altijd goed zit! Badderen is een dagelijks ritueel en een moment waarbij we even helemaal kunnen ontspannen. Iets waarbij je oplaadt voor werk, gezin of een uitje. Dan is het dus extra lekker als je naast het bad of onder de douche een speciale fles badschuim op je ziet wachten. Dan weet je zeker: dat wordt genieten! Dus verblijdt een ander ook met dat gevoel, verblijdt iemand met badschuim!

ONTSPANNEN MET BADSCHUIM

Werd badschuim eerst ontworpen om het water in bad langer warm te houden door middel van een scheikundige formule in de zeep, tegenwoordig is badschuim iets waarbij geur en inhoud zich helemaal richten op ontspanning en optimale verzorging.

Met de geur van badschuim bepaal je de gemoedstoestand waar je op dat moment behoefte aan hebt:

  • Lavendel zorgt voor rust en een ontspannen geest: een goed idee om in het bad voor de kids te gebruiken. Zo worden ze alvast rustig voor ze na een dag spelen en school het bed in stappen.
  • Munt en eucalyptus laten je juist weer heel fris aan de dag beginnen. Dus ken je iemand die ’s ochtends moeilijk wakker is te krijgen? Met een naar munt geurend badschuim kan diegene toch fris en fruitig van start!
  • Met passievrucht en grapefruit schijn je vrolijk onder de douche of uit bad te stappen. Wie wil dat nou niet?

VERZORG DE HUID MET BADSCHUIM

Naast een weldadige geur die de geest ontspant, opfleurt of verfrist, zijn er ook ingrediënten aan badschuim toegevoegd die de huid verzorgen. Voor ieder huidtype is een bepaald soort badschuim te vinden!

Argan-olie, amandelen en vijgen zorgen voor de droge huid en zijn de bekendste toevoegingen die een zacht gevoel geven. Maar ook voor iemand met een ouder wordende of vette huid is een geschikte badschuim te vinden.

UITSTRALING AAN DE BADKAMER

Een heerlijke en een persoonlijk op maat gevonden badschuim is niet alleen weldadig voor lichaam en geest, maar ook goed voor de uitstraling aan de badkamer. Mooie merken, komen in mooie flessen en die geven sfeer!

Sfeer creëer je door deze flessen badschuim als decoratie voor de badkamer te gebruiken. Verzamel verschillende soorten flesjes op een dienblad en plaats dit in een lege hoek bij het bad of op een kastje naast de wastafel.

Ben je niet tevreden over de verpakking van het badschuim? Giet de inhoud dan in andere lege, decoratieve flesjes. Hoe meer variatie, hoe beter!

Ideetje..
Plaats een badrek over je bad! Vul deze met zeepjes en een fles badschuim en je bad krijgt een hele nieuwe uitstraling. Ook leuk als cadeau voor een ander.

Bepaal de sfeer met de keuze voor het materiaal van het dienblad of badrek. Hout geeft rust en een Scandic touch, metaal is modern en strak.

DIY BADSCHUIM

Vind je het toch nog steeds te saai om badschuim als cadeau te geven? Maak het dan zelf! Iets persoonlijks waar tijd in is gestopt, wordt altijd erg gewaardeerd. En met een leuke verpakking is het helemaal compleet!

Ingrediënten:
100 gram zeep (kies een eenvoudig blok waar niet al te veel crème aan toe is gevoegd)
1 eetlepel glycerine (dat is te koop bij de drogist)
1 liter water

Hoe maak je de badschuim?

Rasp de zeep fijn en verwarm dit samen met de glycerine en water in een pan zachtjes op het fornuis. Roer regelmatig totdat de zeep helemaal is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de vloeistof een nacht met het deksel op de pan staan.

De dikke laag die je daarna op de vloeibare substantie vindt, moet je goed doorroeren, eventueel met de mixer.

Giet de badschuim in een mooie fles! En wat over is gebruik je heerlijk voor jezelf..