Balkon meubels

Balkon meubels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBalkon meubels

Transformeer je balkon - hoe groot of klein het ook is - om in een gezellige en prachtige outdoor oase! Als jij je al tot een van de gelukkige mag wensen dat je een balkon ter beschikking hebt, waarom zou je hier dan geen gebruik van maken?

Wees er bij de aankoop van de balkon meubels, echter, wel op attent dat elk metaal zijn eigen voor en nadelen heeft. Ongeacht of het nu en stoel of tafel is.

Rotan meubels

Rotan meubels zijn erg trendy en momenteel een van de meest populaire materialen voor balkon meubels. Dit heeft onder andere te maken met het vlechtwerk en de uitstraling die het heeft. Ze zien er namelijk stijlvol uit en geven het balkon een feel-good sfeer.

Rotan is gemaakt van de rotanpalmen, die afkomstig zijn uit Oost-Azië. Ondanks dat het een mooie, elegante look heeft, is rotan eveneens een zeer licht materiaal. Desalniettemin, heeft dit natuurlijke materiaal wel wat aandachtspuntjes waar u bewust van moet zijn. Rotan kan namelijk niet tegen water en is daarbij ook niet bestendig tegen schimmel, wat een intensieve verzorging eist. Indien rotan in aanraking komt met water vergrijst de kleur doordat het vocht opneemt.

Maar gelukkig kan men dit gemakkelijk oplossen door de meubels af te dekken als het regent of wanneer ze niet worden gebruikt. Dit behoudt de kleur en zorgt er voor dat rotan langer mee gaat, zodat u er langer van kunt genieten.

Poly rotan

Poly rotan is een kunststofvezel die zowel zeer weerbestendig als duurzaam is. Om die reden zijn poly rotan meubels prima geschikt zijn voor het gebruik in de tuin of op het terras.

Poly rotan is visueel gezien vrijwel vergelijkbaar met de natuurlijke rotan, maar heeft door middel van zijn gunstige eigenschappen minder tot bijna geen onderhoud nodig. De weersbestendigheid en het uiterlijk van deze meubels maakt het dat ze een geliefd materiaal voor balkon meubels zijn.

Balkon meubelsHouten meubels

Door hun natuurlijke en warme uitstraling onderscheiden de houten meubels zich van de rest van de materialen. Daarbij brengt het het karakter van de natuur een beetje dichterbij.

Echter is onbewerkt hout zeer kwetsbaar als het gaat om de weersomstandigheden. Te veel zonlicht, zoals bijvoorbeeld op een balkon of in een tuin dat naar het zuiden gericht is, kan het meubilair snel vervagen en zijn kleur verliezen. Te weinig zon, daarentegen, zoals op een balkon die naar het noorden gericht is, kan het gebeuren dat er mos op het hout ontstaat.

Het is daardoor van belang dat men wel tijd steekt in het onderhoud van de houten meubels. Op deze manier kan men namelijk langer gebruik maken van deze sfeervolle balkon meubels.

Metalen meubels

Staal, ijzer en aluminium, zijn drie metalen en veel gebruikte materialen waaruit vele balkon meubels worden gemaakt.

Het voordeel van deze metalen is dat ze erg licht zijn en in sommige gevallen zelfs opvouwbaar. Een aandachtspuntje is echter wel dat wanneer het een langere tijd in de brandende zon heeft gestaan dat de materialen zeer snel heet worden. Wees hier in de zon dus extra op bedacht.

Verder kan men dit natuurlijk ook snel weer laten afkoelen door water te gebruiken of het te bedekken met bijpassende stoelkussens.

Kunststof meubels

Kunststof is waarschijnlijk het beste materiaal voor balkon meubels, aangezien het licht is en in vele uitvoeringen en maten te verkrijgen is. Vandaar dat dit onder andere voor sommigen zo populair is.

Desondanks komt het soms wel voor dat kunststof meubels niet altijd netjes zijn afgewerkt en vanwege hun vaak inferieure kwaliteit vaker nieuw gekocht moeten worden.

Balkon meubels voor een klein balkon

Zelfs van een klein balkon kan men met de juiste balkon meubels een mooi balkon maken. Natuurlijk is dit een grotere uitdaging dan dat van een groot balkon, aangezien beide ruimte en comfort gewaarborgd dienen te worden. Maar niet getreurd, er zijn genoeg opties om dit te verwezenlijken.

Idealiter kan men opvouwbare meubels nemen, die weer gemakkelijk kunnen worden ingeklapt als we ze niet meer gebruiken. Daarnaast kan er al veel in combinatie met de reling worden gedaan. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een parasol die men aan de reling vast maakt, of bloembakken die aan de reling kunnen hangen.

Al deze verschillende opties kunnen u helpen om van een klein balkon toch een fijne en aangename plek te maken.

Balkon meubels in de winter

Keer op keer staat de winter weer voor de deur. Maar waar we dan echter niet bij nadenken is wat het met onze balkon meubels kan doen.

Aangezien het balkon meubilair niet per se goedkoop is en het liefst voor meerdere jaren mee moet gaan, is het wel aan te raden om hier over na te denken. Om te zorgen dat de balkon meubilair ook de winter overleeft is opslag de beste optie.

Door de meubelen in de winter in de schuur of op de zolder op te slaan zal het bijna niks mee krijgen van de winter en zo goed als nieuw weer tevoorschijn komen. Heeft u niet zo veel ruimte tot uw beschikking, dan kunt u het best vanuit een praktisch oogpunt denken en makkelijk opvouwbare meubels aanschaffen. Deze nemen namelijk bijna geen ruimte in en u kunt ze ieder gewenst moment weer tevoorschijn halen.

Met duurzame, waterbestendige en weerbestendige materialen zoals metaal of kunststof kunt u ze natuurlijk ook gewoon in een hoek zetten met een groot zeil er over heen, zodat ze goed beschermd worden en worden behoed voor eventuele schade.