Balkontafel

Balkontafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBalkontafel

De dagen worden langer en de zon verblijdt ons met zijn verschijning. Tijd om naar buiten te gaan en te genieten van je balkon! Ieder lente-seizoen komt de balkontafel weer tevoorschijn.

Met het juiste formaat en het best geschikte materiaal kun je zo optimaal genieten van hapjes en drankjes en een gezellig samenzijn op het balkon.

Een balkontafel moet ruimtebesparend zijn

Wat maakt een balkontafel een goede tafel? Het belangrijkste is dat de balkontafel goed past en niet te veel ruimte in neemt. Het oppervlak op een balkon is meestal niet zo groot! Het is daardoor van belang dat de balkonmeubels zo compact mogelijk zijn.

Een heel handig model op het bakon is bijvoorbeeld een opklapbare balkontafel. Dit bespaart veel ruimte als de tafel niet nodig is.

Ruimte wonder: de hangende balkontafel

Is er op het balkon niet genoeg ruimte om een tafel neer te zetten, dan is de hangtafel een perfect alternatief!

  • Dit type balkontafel hang je simpelweg aan de leuning van de reling en het is meteen klaar voor gebruik. Zo heb je toch nog genoeg ruimte op het balkon om de benen te strekken en comfortabel te genieten van de hapjes en de drankjes die je met deze balkontafel direct binnen handbereik hebt!
  • Een idee is een klein bijzettafeltje te gebruiken als balkontafel. Dat ziet er op het balkon net zo leuk uit en is toch nog compact.
  • Als je met meerdere mensen op het balkon wil verblijven, is een bistrotafel een heel stijlvolle tafel om als balkontafel te gebruiken.

Inklapbare balkontafel

Naast een hangtafel zijn er ook andere ruimte besparende balkontafels, namelijk eentje die inklapbaar is. Het handige aan een inklapbare balkontafel is dat het eenvoudig opgeborgen kan worden of aan de kant kan worden gezet zodra je deze tafel niet meer gebruikt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte op het balkon en kun je op andere manieren van de vrije ruimte gebruik maken.

Voor welke soort balkontafel je ook kiest, er zijn verschillende vormen, maten, materialen en kleuren,dus voor ieder wat wils!

Onderhoud van een balkontafel

Naast ruimtebesparing, is ook belangrijk rekening te houden met de weerbestendigheid van een balkontafel. Bedenk welk materiaal het meest geschikt is voor dit buitengebruik op het balkon!

  • Een tafel gemaakt van teakhout of massief hout is bijzonder elegant, mooi en natuurlijk. Maar zonder een passende afwerking, kan dit type balkontafels door de zon en regen snel verpieteren. Geef een houten balkontafel daarom de juiste behandeling voor je hem op het balkon neerzet.
  • Rotan meubels zijn net zulke elegante balkontafels die door hun waterproof materiaal wel meteen perfect als tuinmeubilair fungeren. Bedenk wel dat rotan niet gemakkelijk te reinigen is. Rotan meubels zouden eigenlijk wanneer het regent niet op het balkon of buiten moeten staan en ook in de winter wordt zo een balkontafel beter naar binnen gehaald. Op deze manier blijven de meubels namelijk langer mooi en heb je er langer plezier van.
  • Wie zich geen zorgen om de duurzaamheid van de balkontafel wilt maken, kan het beste voor kunststof tafels gaan. Dat is vrijwel tegen alle weersomstandigheden bestand en zijn bovendien eenvoudig te reinigen. Met polyrattan creëer je overigens dezelfde sfeer als met rotan. Alleen deze kunststof versie is stabieler en gaat waarschijnlijk langer mee.

Het onderhoud van de balkontafel hangt dus af van het materiaal. Maar hoe meer aandacht je aan de tafel schenkt en hoe beter je inspeelt op het nodige onderhoud, hoe langer je plezier zult hebben van de balkontafel!

Meer dan alleen een balkontafel

Iets grotere balkontafels zijn natuurlijk ook ideaal als een gewone tuintafel of terrastafel. Wie geen balkon heeft, kan het zich met een opklapbare tafel ook gemakkelijk en comfortabel maken op de dichtstbijzijnde weide. Zolang we maar van de frisse lucht en warmere tijden van het jaar kunnen genieten op het balkon.

Kortom, of het nu een bijzettafel, hangtafel of een opklapbare tafel is, een balkontafel is heerlijk op elk balkon. Bovendien zorgt het ook voor een mooie uitstraling. Laat de lente en zomer maar komen!

Op zoek naar meer accessoires en meubels waarmee je je balkon of terras mee kan aankleden? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living. Vind hier de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks en home updates om van jouw balkon, een uniek balkon te maken.