Bamboe placemat

Bamboe placemat

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBamboe placemat

Zodra je een Japans restaurant binnenkomt, geniet je van de rust en de serene sfeer die je tegemoet komt. De eenvoudige kleuren en lijnen, het zwart gecombineerd met natuurlijke materialen bevallen je erg goed. Eigenlijk zou je deze sfeer ook best bij jou in huis willen creëren. Maar hoe?

Dat lijkt misschien onmogelijk, maar is het niet. Zonder nu helemaal te gaan voor een Japanse make-over, kun je ook met kleine details al veel van de rustgevende sfeer laten doorschemeren. Begin dan bij de basis, begin bij bamboe! Met een bamboe placemat heb je een duurzaam en veelzijdig accessoire op tafel dat vanzelf de serene, magische sfeer uit een Japans restaurant tevoorschijn tovert!

VOORDELEN VAN EEN BAMBOE PLACEMAT

Een placemat van bamboe is meestal gevormd uit aan elkaar geregen smalle strookjes bamboe. Omdat bamboe een sterk materiaal is en op deze manier in een placemat is verwerkt:

  • Is een placemat van bamboe erg duurzaam
  • Kun je de placemat gemakkelijk uitschudden na gebruik en afnemen met een vochtige doek
  • De placemats kun je door hun constructie van strookjes en draad oprollen en economisch opruimen.

Bamboe is een oersterke plant en groeit overal, zonder veel water nodig te hebben. Ook dat is een voordeel! Een placemat van bamboe kost nooit veel en is al snel in de winkels of online te vinden.

MEER OP TAFEL

Met placemats van bamboe heb je al zeker de basis voor jouw gewenste Oosterse sfeer gelegd. Misschien smaakt dat dan eenmaal bij jou op tafel toch naar meer..

Met Chinees of Japans porselein, schaaltjes of een mooi theeservies, wordt het helemaal compleet. En tijdens de avondmaaltijd laat je mes en vork voor wat ze zijn en peuzel je vol aandacht de rijst of noedels met stokjes.

WIST JE DIT OVER BAMBOE?

Van bamboe kun je alles maken! Naast het placemat bij jou op tafel, worden van bamboe kleding, servies, schuttingen, rolgordijnen en zelfs steigers voor in de bouw gemaakt. Eigenlijk alles voor in huis en in je garderobe. Deze plant is zo sterk dat:

  • Het door alles heen weet te groeien
  • Het nauwelijks water nodig heeft en geen pesticiden
  • Het 1 meter per dag kan groeien

Schaf je een placemat van bamboe aan dat is dat een veel duurzamere en betere oplossing dan kunststof placemats. Bamboe is een milieuvriendelijk en natuurlijk materiaal waardoor je met nog meer rust kunt genieten van de verwarmende sfeer in huis.

Ander weetje
Ondanks dat een placemat dat niet zou doen, werkt een textiel gemaakt van bamboe ademend en isolerend.