Bank met hocker

Bank met hocker

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBank met hocker

De bank wordt door velen als het middelpunt van de woonkamer gezien. Niet geheel onterecht, want hier wordt in de meeste huishoudens veel tijd doorgebracht. Kasten, stoelen, fauteuils en tafels worden vaak op de bank afgestemd. Of het daarbij nu om meerdere kleine banken gaat of om een hoekbank of bank met hocker, dat maakt weinig verschil. De bank moet mooi én functioneel zijn.

Een bank met hocker is volgens velen de ultieme combinatie. Een hocker, door sommigen gezien als voetenbankje, wordt tegenwoordig geleverd in dezelfde kleur en stof als de bank, maar ook kun je veel losse hockers vinden. De bank met hocker is vooral een functionele combinatie. Leg je voeten lekker op de hocker of tover de hocker om tot tafeltje, alles is mogelijk!

De bank van jouw smaak

De meeste mensen dromen ervan om op een gegeven moment een heerlijke hoekbank in huis te hebben staan. Hoekbanken zijn vaak groot en heel comfortabel door de zachte en brede kussens. Een hoekbank met hocker is ideaal wanneer je een soort extra meubel in de stijl van je bank wilt hebben. Je kunt de hocker gebruiken om met een dienblad bekers en borden neer te zetten, maar ook als voetenbank wanneer de hoekbank geen extra longchair stuk heeft. Wat meer kleur aanbrengen in je zitbank combinatie? Kies dan voor de hoekbank met hocker in verschillende kleuruitvoeringen, zoals zwart en wit.

grijze hoekbank met hocker met veelkleurig tapijt

Wanneer de bank met hocker uitkomst biedt

De bank met hocker wordt al door velen gewaardeerd. Zij hechten veel waarde aan stijlvol en functioneel wonen. Maar wanneer is de bank met hocker een uitkomst? Nou, bijvoorbeeld in deze situaties:

  • Je ligt graag languit, maar hebt hier de ruimte niet voor. Dat kan komen doordat je huidige bank te klein is of simpelweg doordat er te veel gezinsleden op de bank willen zitten. In zo’n geval kan een bank met hocker uitkomst bieden, zodat je voortaan met je benen op de hocker kan laten rusten.
  • Je hebt graag een extra tafeltje bij de hand. Bijvoorbeeld om de krant, wat tijdschriften of iets anders op te leggen. Je wilt je salontafel niet te veel belasten of deze staat te ver weg. In dat geval is de hocker ook een oplossing.
  • Je hebt graag een extra zitje achter de hand. Een bank met hocker geeft je eveneens meer zitplaats. Als er veel visite is, parkeer je gewoon iemand op de hocker.
  • Al het bovenstaande. Nog zo’n handige eigenschap van de bank met hocker, is de veelzijdigheid. De hocker kan voor alle bovenstaande doeleinden worden gebruikt, maar hoeft nooit ergens uitsluitend voor gebruikt te worden. Zo kun je de hocker de ene keer als zitje en de andere keer als voetenbank gebruiken.

bruine leren bank met hocker en plaid

Een bank met hocker past altijd

De bank met hocker is vandaag de dag zo populair, dat er voor iedere inrichting wel een passend exemplaar te vinden is. Daardoor hoef je niet lang meer te zoeken naar jouw droomcombinatie. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie die eigenlijk niet zo voor de hand ligt. Dat vestigt de aandacht meteen op je meubilair en dat is ook wel eens lekker.

turquoise scandi bank met hocker

De ideale bank met hocker

Ben jij klaar voor de zoektocht naar de ideale bank met hocker voor in jouw woonkamer? Dan vind je hier een lijstje met tips waar je op kunt letten. Houd deze tips in je achterhoofd en ook jij kunt binnenkort genieten van een heerlijke bank met hocker in je eigen stijl:

  1. Heb je geen extra kamer of logeerkamer in huis, maar wil je toch graag dat bezoek bij jou kan blijven slapen? Ga dan voor de bank met de hocker als slaapfunctie. Je kunt de hocker dan in de lege ruimte van de hoek zetten, zodat de bank opeens een bed wordt. Ook heerlijk voor als je in het weekend rustig een filmpje gaat kijken op de bank! Een dekentje erbij en je kunt beginnen met relaxen.
  2. Beslis goed over de bekleding waarin je de bank met hocker wilt hebben. Leer is bijvoorbeeld gemakkelijk in onderhoud, maar stof heeft een iets warmere uitstraling en voelt zacht aan.
  3. De perfecte bank met hocker voor jouw woonkamer gevonden? Meet dan goed de ruimte op waar je hem wilt zetten. Op die manier kun je vast nadenken over hoe je hem straks gaat neerzetten!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.