Bar

Bar

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBar

Na het werk nog kort even met vrienden en collega´s een glas wijn of een cocktail in een bar drinken wordt steeds populairder. In plaats van na het werk een bar bezoeken kunt u ook vrienden en collega´s uitnodigen in uw eigen bar in uw woning of huis.

Een bar in uw eigen huis is uitgegroeid tot een trend, vooral omdat dit ook niet altijd een complete kelder bar betekent. Ook een goed ingerichte bar in de keuken kan een bar gevoel geven waar niet alleen het drankje na het werk vreugde brengt.

Bar aan huis? Feest!

Wie het woord bar hoort denkt meestal aan een stijlvolle locatie waar een coole barman heerlijke cocktails en drankjes maakt, en waar hippe muziek wordt gespeeld en mensen meteen in een goed humeur brengt. Genieten!

Maar meer en meer mensen willen dit gevoel ook naar huis brengen en daarom is een bar in huis of woning al lang geen ongewoon meubelstuk meer. Met een bar haal je niet alleen een stijl statement maar ook gezelligheid met vrienden in huis!

Heeft u een aparte kamer nodig voor een bar?

Wie een bar in zijn eigen woning of huis wil plaatsen heeft natuurlijk genoeg ruimte nodig. Maar moet er gelijk een hele kamer als bar ingericht worden of kunt ook met minder plaats een bar gevoel creëren?

Het antwoord is heel duidelijk – zelfs in de woonkamer, eetkamer of keuken kan een stijlvolle bar geïntegreerd worden zonder veel inspanning en zonder dat er veel ruimte ingenomen wordt.

Als de benodigde ruimte beschikbaar is, dan kan er natuurlijk een aparte kamer als bar ingericht worden. Op deze manier kan deze kamer gebruikt worden voor feestjes waar u bijvoorbeeld met vrienden iets kunt drinken of zelfs dansen.

Bar: wat zijn de beste plekken?

Vooral in eengezinswoningen is het populair om een gezellige bar in de kelder te creëren of een schuur in de tuin tot een bar om te toveren. Zeer geschikte en populaire meubels in zo’n kamer zijn een dartbord, tafelvoetbaltafel of zelfs een biljarttafel. Met deze aanvullende meubelen zijn plezier en tevredenheid voor een gezellige avond met vrienden gegarandeerd!

In de meeste huizen, is het echter niet mogelijk om een hele kamer als bar in te richten. Voor degenen die toch nog een bar in huis willen kunnen een bartafel met krukken in bijvoorbeeld de keuken, de eetkamer of de woonkamer plaatsen.

Met de juiste accessoires en ingrediënten voor verschillende cocktails kan ook in zo´n ruimte de perfecte sfeer gecreëerd worden. Wil je jouw drankje van achter de bar shaken of stirred?

Ontbijten aan de bar?

Vooral leuk is om een ontbijtbar met krukken als een soort scheidingswand tussen de keuken en de eetkamer te plaatsen. Deze plaatsing scheidt de twee gebieden visueel terwijl er nog steeds van de ene ruimte naar de andere ruimte gekeken kan worden.

Als er met vrienden dan plaats wordt genomen, heeft men een goed zicht in de woonkamer en in de keuken en kan er dus makkelijk gekletst worden met de mensen in beide gebieden. Handig!

Welke meubelen heeft u nodig voor uw eigen bar?

De inrichting van een bar in uw eigen woning hangt af van:

  • uw persoonlijke smaak;
  • hoeveel plaats er in het huis is;
  • waar de bar voor gebruikt wordt.

barOnmisbaar zijn zeker de bar zelf en de barkrukken! De basismeubelen kunnen worden aangevuld met verschillende andere meubelen die op basis van prioriteit uitgezocht moeten worden.

  • Als de bar voornamelijk wordt gebruikt voor een cocktail na het werk, dan zijn vitrines waar de glazen in gezet kunnen worden en flessenrekken en leuk idee;
  • Als de bar daarentegen voornamelijk gebruikt wordt als een ontbijtbar, dan is een model met laden ideaal zodat daar borden, kopjes, schalen en bestek binnen handbereik in opgeborgen kunnen worden.

De bar in het juiste licht zetten

Een bar moet worden stijlvol worden ingericht en in het juiste licht gezet worden, of deze nou geïntegreerd in de woonkamer is of een aparte kamer in de kelder of tuin is.

Met de juiste verlichting, het beste een mix van direct licht en indirect licht zoals spots, kan van elke bar, ongeacht hoe groot of klein, een visueel hoogtepunt gemaakt worden.

Wat heeft de perfecte bar nog meer nodig?

  • De bar en de ruimte waar deze staat kan ook goed in de schijnwerpers gezet worden met de juiste decoratie. Hippe foto’s van bijvoorbeeld zangers, acteurs of andere iconen of van skylines en muziekinstrumenten, zijn ideale wanddecoraties;
  • Comfortabele zitkussens op de barkrukken is ook een leuk idee om de bar een persoonlijk vleugje te geven. Stijlvolle borden met hapjes, glazen in verschillende vormen, cocktailshakers, kurkentrekkers, stijlvolle kaarsen en andere bar accessoires evenals een aantal flessen geven dan de finishing touch;
  • Ook niet te vergeten is een mogelijkheid om muziek te spelen, of het nou in de vorm van een moderne MP3-speler, een HiFi-systeem of zelfs een oude platenspeler of jukebox van de rommelmarkt is. Want met goede muziek creëert u pas echt de juiste stemming!;
  • Bij het uitkiezen van de gewenste meubelen moet naast de grootte en het doel van de meubelen ook over de gewenste stijl nagedacht worden, vooral als de bar in de woonkamer geïntegreerd wordt en niet in een aparte kamer staat. Als een aparte ruimte beschikbaar is dan is de inrichting volledig onafhankelijk van de rest van uw huis of woning en maakt alleen uw persoonlijke smaak uit.

Het is vooral leuk als de bar en barkrukken de stijl van de rest van het interieur overnemen, maar dit betekent niet dat de bar niet moet worden benadrukt als een hoogtepunt.

Met spotlichtjes die op de bar gericht zijn en mooie decoraties kan dit effect bereikt worden zonder dat deze een zeer verschillende stijl als de rest van de meubelen heeft. Maar natuurlijk kunt u ook direct alle aandacht op de bar richten door te kiezen voor een geheel andere stijl voor de bar en dus bewust de bar het absolute hoogtepunt van de kamer maakt.

Of de bar nu groot of klein is en in een aparte ruimte of niet staat – een bar in uw huis of woning zal snel het communicatiecentrum worden en tot gesprekken leiden met één of twee glazen wijn of een lekkere cocktail. Dat worden avonden aan de bar gevuld met gezelligheid met vrienden en familie!

Haal de perfecte bar in huis!

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvolle bar. En natuurlijk ook voor de rest van je huis! Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Hoe ga jij jouw bar inrichting?