Barbecue tafel

Barbecue tafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBarbecue tafel

Als het zonnetje schijnt en de temperatuur tot in de avond lekker blijft, denken we vaak maar aan één ding: het is weer tijd om te barbecuen! Niets zo heerlijk als met familie of vrienden te kunnen genieten van een goede maaltijd in de avondzon. 

Lekker lang buiten eten in de tuin of op het terras. De geur van gegrild vlees en vis of die juist zo typische houtskoollucht verraden al dat meerdere buren datzelfde goede idee hadden. De barbecue tafel is een goede accessoire om je op weg te helpen.

Soorten barbecues

Er zijn verschillende manieren om te barbecuen. Sommige mensen zweren bij de traditionele houtskoolbarbecue. Het kost wat meer voorbereiding om de kolen aan te steken, maar dat is natuurlijk deel van de lol en charme van het barbecuen. Bovendien kun je daarna, als de zon wellicht al onder is, nog heerlijk nagenieten van het nasmeulen van de kolen.

Anderen gaan voor gemak en hebben liever een gas barbecue. In no time opgewarmd en dus ideaal om direct te beginnen. Ook een elektrische barbecue is snel warm, maar pas wel op met het snoer! Een voordeel van de elektrische barbecue is dat hij ook binnen te gebruiken is.

Tenslotte is er de typisch Amerikaanse grill. Een voorbeeld van een complete barbecue inclusief afsluitdeksel, werkblad, vaak zelfs één aan weerszijden van de grill, en extra planken en opbergruimte onder het tafelblad. Ideaal voor de echte barbecue fanaten!

De barbecue tafel voor buiten

Wat je voorkeur voor het soort barbecue ook is, het is handig als er een barbecue tafel in de buurt is waar je bijvoorbeeld je barbecue accessoires op kunt leggen of een werkblad waar je het vlees op kunt snijden. Mocht je geen ruimte hebben voor een complete grill, dan kun je met de andere soorten barbecues ook prima uit de voeten voor wat betreft de barbecue tafel.

In principe kun je natuurlijk een bijzettafel gebruiken, eventueel met een inkeping zodat je hem direct tegen de barbecue aan kunt zetten. Maar je kunt ook kiezen voor een barbecue tafel waar plaats is om de barbecue of grill in te zetten of waar die er zelfs al in is verwerkt.

Er zijn verschillende soorten barbecue tafels met bijvoorbeeld een ronde of rechthoekige ruimte in het midden om je houtskool, gas of elektrische barbecue in te plaatsen. Zeker als je wat meer ruimte hebt bij jou thuis is een bbq tafel ontzettend handig om te hebben!

Als je het echt luxe wil maken, kun je kiezen voor een XL barbecue tafel bijvoorbeeld naast je tafelbarbecue. Zorg dat ze dezelfde hoogte hebben zodat je zonder problemen kunt grillen en van de ene naar de andere tafel kunt bewegen. Daarmee word jij de enige echte barbecue master!

DIY: Maak jouw eigen barbecue tafel

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om je eigen barbecue tafel te maken. Zorg dat je de afmetingen van je barbecue weet en zaag de juiste vorm uit een bestaande tafel. Of creëer je eigen tafel zodat je er eventueel extra planken of een werkblad (bijvoorbeeld een tuintegel) in kunt verwerken.

Hardhout is ideaal voor tuinmeubilair, maar sloophout of steigerhout is makkelijker te bewerken en straalt bovendien iets nonchalants uit. Bevestig wielen aan je barbecue tafel zodat hij handig te verplaatsen is.

Een ander leuk doe-het-zelf idee voor je barbecue tafel is de hoge, vierkanten tafel met in het midden plaats voor de (elektrische) grill. Zet er (houten) barkrukken om heen en je creëert automatisch een lekker los sfeertje.

De barbecue tafel voor binnen

Je kunt ook kiezen voor een barbecue tafel voor binnenshuis. Als je erg handig bent en van klussen houdt, kun je deze zelf naar eigen inzicht maken, maar ze zijn ook te koop.

Ze hebben vaak een grillruimte in het midden en een afzuigkap boven de barbecue tafel zodat hij het hele jaar door perfect te gebruiken is om te gourmetten, (steen)grillen en barbecuen. Eet smakelijk!

De beste barbecue tafel

Zoek je nog wat fijne accessoires voor in de tuin? Zodat die barbecue feestjes extra gezellig worden? Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis en een fantatische tuin!

Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere tuinmeubels, luxe keukenapparatuur en barbeces, vernieuwende gadgets, een handige barbecue tafel: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. En altijd met korting!

Maar er is nog meer! In het Westwing online magazine vind je ook nog eens de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Heerlijk toch?