Barok bank

Barok bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBarok bank

Maak van je huis een echt chic paleisje! Barok meubelen zijn echt een schitterende aanvulling op je woonkamer, en dan zeker een leuke barok bank! Daarnaast past barok ook bijvoorbeeld goed in de slaapkamer. Wat dacht je van een heuse prinsessenkamer? Die is niet compleet zonder barok bank. Chesterfield heeft mooie, luxe banken en meubels die in de stijl van barok zijn gemaakt. Ze stralen elegantie en exclusiviteit uit.

Barok voor iedereen

Er zijn heel veel verschillende soorten barok meubelen. Een barok bank kan je in zoveel uitvoeringen vinden dat er altijd een is die in jouw interieur past. Een barok bank wordt gekenmerkt door de mooie patronen in het frame en de vaak opvallende kleuren. Je kunt je helemaal uitleven met de meubels en je huis een persoonlijke tint geven.

Natuurlijk past een barok bankstel fantastisch in een barok interieur, maar wanneer je er een goede balans op nahoudt, kan een moderne stijl ook zeer gepast zijn bij een elegant meubel als een barok bank! Het gaat allemaal om doseren. In een barok interieur kun je natuurlijk los gaan met sierlijke decoratie en andere meubels in dezelfde stijl. In een strak modern interieur, waar je toch een edge aan wil geven, moet je gaan voor een eyecatcher. Denk aan een hele mooie chaise longue. Is het toch te sierlijk? Ga dan voor een bank die wat versleten aandoet, om het een ruige look te geven. Op deze manier wordt de barok bank juist stoer!

Inspiratietips: combineer een barok bank

Wat kun je doen met een barok bank? Speciaal voor jou hebben we een aantal inspiratietips op een rijtje gezet, zodat je aan de slag kunt gaan met het combineren van jouw bankstel met andere items en het inrichten van een eigen paleisje.

  • Tip 1: Klets je graag met vriendinnen en kennissen? Maak een theehoekje en plaats er een mooie barok bank. Vul het hoekje aan met een paar mooie stoelen, en je kunt gezellig kletsen op je exclusieve barok bank onder het genot van een kopje thee en een paar cakejes. Mix hier bijvoorbeeld verschillende soorten meubelen. Denk aan een mooie bank, in combinatie met een mooie chaise longue of een bijpassende, elegante fauteuil in stijl.
  • Tip 2: In de slaapkamer is een barok bank een mooie accessoire, niet perse om op te zitten, maar wel om de kamer een elegante aanblik te geven. Je kunt je vorstelijke slaapkamer helemaal af maken met een paar mooie spiegels in de barok stijl, en zelfs een hocker om zo je eigen make-uphoekje te creëren.
  • Tip 3: Maak van de kamer van je dochtertje een echt paleisje met een leuke barok bank. De kinderen kunnen er heerlijk op spelen en lezen. Wil je de hele kamer in deze stijl inrichten, dan kan je de muren behangen met een mooi en elegant barok patroon.
  • Tip 4: De bank van chesterfield biedt een prima bankstel om voor de tv te relaxen. De bankstellen zijn van hoge kwaliteit en er zijn prachtige tafels en tv meubels die erbij passen om een landelijke, maar luxe uitstraling te geven aan de woonkamer.

Hoe je jouw slaapkamer en woonkamer inricht, is natuurlijk geheel aan jezelf. Deze tips geven een startpunt om een gezellige barok inrichting te maken. Wissel kleuren als wit af met de mooie patronen van het barok en je krijgt direct het idee dat je op een landgoed leeft in de vorige eeuw; dat is nog eens vorstelijk thuiskomen!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.