Barok behang

Barok behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBarok behang

Barok behang heeft luxe, symmetrische patronen en rijke ornamenten die vroeger ook vaak gebruikt werden in landhuizen en kastelen.

Tegenwoordig is dit een prachtige oplossing om je woonkamer of slaapkamer te voorzien van een klassieke look en zo een fris uiterlijk en interieur te creëren met het barok behang.

Klassiek?

Het barok behang is inderdaad een klassiek behang, maar met de juiste combinatie en een mooi patroon is het te combineren met bijna alle soorten meubels. Veel vliesbehang is in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar en is dus neutraal ten opzichte van je meubels en accessoires. Maar wat kan je nou allemaal doen met barok behang, hier zijn een paar inspiratie tips om je op de goede weg te helpen.

Creëer een barok sfeer met neutrale kleuren

Barok behang is bij uitstek geschikt om te behangen op een enkele of twee muren in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Door de andere muren een neutrale kleur zoals wit of grijs te geven, springt de muur met het barok behang er helemaal uit. Combineer dit met een paar leuke kastjes en het patroon aan de muur springt eruit en geeft een levendig gevoel aan de kamer. Maak het geheel af met een mooie klassieke lamp en een paar grote kaarsen, en je barok huiskamer is helemaal af.

Een Koninklijke badkamer in barok

Met barok behang kan je jouw badkamer een klassiek uiterlijk geven. Een chromen kraan en mooie, strakke meubels in het wit of zwart zijn prima te combineren met de majestueuze vormen van het behang en het symmetrische patroon erop. Zet een paar mooie accessoires neer in de badkamer, en een mooie plant om het geheel af te maken. Je waant je echt in een paleis met het prachtige barok behang aan de muur.

Een prachtig barok plaatje

Als laatste inspiratie tip hebben we een andere combinatie, namelijk barok behang met fotobehang. Maak een figuur van fotobehang, en plak deze op de barok patroon. Je kunt het ook omwisselen. Een fotobehang als achtergrond, met barok vormen op de voorgrond.

Het plakken van vormen van barok op het fotobehang is een aanrader voor onder andere de kinderkamer. Je kunt figuren van dieren uitsnijden met het barok patroon en dit behang plakken op de achtergrond, om zo klassiek met modern te combineren. Bovendien geeft dit een avontuurlijke uitstraling aan de kamer waar je kinderen dol op zullen zijn. Je kunt al je creativiteit er op loslaten en gezellig een middag aan de slag gaan met de figuren.

Soorten barok behang

Qua behangsoorten is het aanbod enorm. Zo heb je de keuze uit:

  • Simplex behang:op zoek naar goedkoop barok behang? Dan is simplex behang een goede keuze. Waarom? Simplex behang bestaat uit één laag papier. Vergeet niet om de muur eerst glad te maken. Doordat het behang zo dun is, zie je snel alle oneffenheden.
  • Vliesbehang:met vliesbehang heb je behang in huis dat niet krimpt en makkelijk afwasbaar is. Dit behang is gemaakt van vezels als polyester of viscose en is dus ribbelig qua structuur. Door deze structuur hecht het behang zich beter aan de wand.
  • Papierbehang:is dit de eerste keer dat je gaat behangen? Ga dan voor papierbehang. Papier is dikker dan andere behangsoorten. En hoe dikker het behang, hoe makkelijker het is om de muur met behang te bekleden.

Westwing online shop

Waar kun je voor een mooie prijs prachtige barok behang vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan barok behang. In allerlei kleuren en materialen.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw barok behang is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.