Barok spiegel

Barok spiegel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBarok spiegel

Elke dag kijk je er weer in: als je opstaat, je aankleedt, je opmaakt en je huis verlaat. Of je nu ijdel bent, of niet, zonder spiegel ben je nergens. Spiegels nemen daarom best een prominente plaats in je interieur in en doen naast alleen hun functionele werk ook veel met de uitstraling. Denk daarom goed na over welke spiegel je aan de muur hangt. Ben je toe aan wat nieuws, aan iets wat in het oog springt en niet alleen als je er in kijkt?

Kies dan voor een barok spiegel! Een spiegel in deze stijl betekent glamour, een royale sfeer en pracht en praal. Met een barok spiegel bij jou aan de muur heb je een interieurjuweeltje te pakken die een krachtige en opvallende wind door je huis weet te blazen.

Wat is een barok spiegel?

De Barok periode volgde op de Renaissance en had zijn origine in Italië, waar de katholieke kerk degenen die over waren gestapt op het protestantisme, terug probeerde te halen door ze te overweldigen met veel weelderige decoratie en schilderkunst. Denk aan:

  • Sierlijk gevormde, goudkleurige kandelaars
  • Meubels met veel rondingen: stoelen en tafels met gebogen pootjes
  • Veel fluweel en donkere kleuren

Barok gaat nog steeds over imponeren en indruk maken op de toeschouwer. Wil je dus iets opvallends aan de muur, dan zit je goed met een barok spiegel!

Een barok spiegel:

  • heeft een opvallende lijst, meestal voorzien van sierlijke details met bloemvormige ornamenten
  • heeft vaak een zilver- of goudkleurige lijst, eventueel gecombineerd met zwart of wit

Kleine stijl-knipoogjes met verschillende barok spiegels

De lijst van een barok spiegel is een kunstwerk op zich en geeft een duidelijke, royale sfeer, bijna een beetje bombastisch. Ben je op zoek naar deze sfeer om de woonkamer een upgrade mee te geven, hang dan een barok spiegel boven de bank.

Spiegels reflecteren de omgeving waarin ze hangen en zorgen op die manier voor meer dimensie en ruimte. Dus of je nu voor barok kiest of niet, dat effect heb je mooi te pakken met een spiegel boven de bank.

Maar kies je voor barok, dan voeg je daar nog glamour en de sfeer als uit een paleis aan toe. Heel spannend en vrouwelijk!

Binnen het aanbod aan barok spiegels bestaan kleine stijlverschillen.

  • Een hooglans, glimmende lijst, of deze nu zilver, wit of zwart is, betekent glamour.
  • Een mat goud gelakte lijst is iets eleganter en charmanter
  • Vierkant of rond is statig charismatisch of vrouwelijk

Maar voor welke kleur, vorm of materiaal je ook gaat een barok spiegel zie je van verre en is letterlijk een parel voor aan de muur!

Een barok hoekje speciaal voor jou

Wil jij je echt de koning te rijk voelen? Of beter: een prinses in je eigen slaapkamer? Creëer dan je persoonlijke plekje met een barok spiegel boven een barok kaptafel! Een barok kaptafel heeft sierlijk ronde, gebogen poten en draagt een een eenvoudig blad met ronde randen.

Kies je favoriete kleur voor de barok kaptafel en hang er een stralende wandspiegel boven. Barok it is! Met een stoel in dezelfde stijl van de barok kaptafel, gun je jezelf een heerlijk moment om je op te maken, je sieraden uit te kiezen bij je outfit of gewoonweg te genieten van dit mooie barok charmant tafereeltje!

Meer inspiratie nodig of zin in een barok spiegel? Kies hem uit bij Westwing! Deze Home and Living webshop presenteert regelmatig een gevarieerd aanbod spiegels. Daarnaast vind je hier alles voor in huis, accessoires en meubels van topmerken met aantrekkelijke prijzen. Bekijk het online magazine van Westwing om zelf aan de slag te gaan en van jouw huis een uniek huis te maken!