Barok stoel

Barok stoel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBarok stoel

Een Barok stoel of, troonstoel, is een stoel in barok stijl. Deze stijl is zowel antiek, als modern. De barok stijl ontwikkelde zich in de zeventiende en achttiende eeuw en staat voor rijk en weelderig gebruik van materialen en versieringen.

Kies voor deze antieke fauteuil en geniet van een verrassend nieuwe boost van de inrichting. Vul je bestaande interieur aan met dit verrassende meubel en een weelderig, royale sfeer waait je binnenkort tegemoet.

barok stoel in klassieke woonkamer

Bekleding van een barok stoel

De barok stoel is vaak bekleed met stoffen als velours of leer, waarbij effen kleuren vaak de voorkeur hebben. Het frame van de barok stoel is gemaakt van hout en is versierd met bloemen, emblemen en guirlandes. Het frame van deze antieke fauteuil wordt vaak goud, zwart of zilver geverfd. De bekleding van een barok stoel wordt vaak door middel van siernagels bevestigd op het houtwerk.

De kenmerken van een barok stoel

  • Een antieke barok stoel bevat veel goud en donkere stoffen.
  • De moderne barok stoel heeft vaak zilver of zwart houtwerk en de stoffen waarmee de stoel bekleed wordt, variëren van een trendy felroze tot bijvoorbeeld de Britse vlag, the Union Jack.

Een barok stoel kan een echte eyecatcher zijn! Kies dan voor de troonstoel! Deze is groot, weelderig en straalt luxe uit. De troonstoel is vaak breder dan de normale fauteuil. Zo’n stoel werkt als een accessoire voor in je huis.

barok stoelen aan eettafel in serre

In geuren en kleuren

In meubelen met barok stijl voeren zwart, wit en donkerbruin vaak de boventoon. Als je daar niet van houdt, zijn er gelukkig genoeg andere mogelijkheden! Jouw barok fauteuil kun je aanschaffen in verschillende kleuren, zodat hij helemaal bij je eigen stijl en smaak past. Met de stoffen bekleding kun je kiezen voor een felle kleur of trendy print. Ook de ombouw van de barok fauteuil kun je verven in de kleur die jij het mooist vindt. Op die manier kun je zelfs met een moderne inrichting kiezen voor een prachtige barok fauteuil.

lichte barok stoel met kussen

De zoektocht naar een barok fauteuil

Ben jij helemaal overtuigd en wil jij ook graag je eigen barok fauteuil in de woonkamer hebben staan? Dan kan de zoektocht naar de perfecte barok fauteuil snel beginnen. Weten waar je dan op moet letten? Je leest het hier:

  1. Van veel stoelen met stoffen bekleding kun je na een tijdje de bekleding vervangen als die niet meer mooi is. Let er daarom goed op hoe de barok fauteuil bekleed is en of je dit er gemakkelijk af kunt halen. Anders wordt het misschien nog lastig om de stof te vervangen als je deze niet meer mooi vindt.
  2. Let goed op de vormgeving van de barok fauteuil. Als de zitting bijvoorbeeld niet stevig genoeg is, zakt de stoel door en zit die helemaal niet meer lekker. Probeer de barok fauteuil dus eerst een paar keer uit als dat kan.
  3. Barokke fauteuils zijn er in verschillende soorten en maten. Heb je veel ruimte over? Kies dan voor de grotere en bredere variant. De ruimte wordt dan mooi opgevuld met een goede stoel.

lichtgrijze barok stoel in lichte hoek

Barok anno nu

De moderne versie van de barok stoel kan, zonder leuning, ook gebruikt worden als eetkamerstoel. Deze valt net iets meer op, dan een gewone rechte eetkamerstoel, maar is niet zo weelderig als de troonversie.

Combineer een strakke eettafel met barok stoelen en je creëert een eigentijdse en eigenzinnige sfeer. Natuurlijk kun je de barok stoel combineren met een barok eettafel, maar daardoor voelt de ruimte zwaar en statig aan. Dit past niet in elk huis.

rode barok stoelen in klassieke kamer

Varieer met barok stoelen!

De barok stoel valt ook goed in de smaak in de tienerkamer. Vooral de versie met zilver en roze bekleding. Deze fauteuil staat heel gaaf bij een kaptafel. Zo voelt elke dochter zich toch bij voorbaat prachtig?

De barok stoel is ook verkrijgbaar in kindermaten. Een kleine uitvoering van dezelfde stoel. Heel vrolijk voor in een babykamer. Zo is de stoel een echt accessoire die voor sfeer weet te zorgen!

Heb je op de rommelmarkt of antiekmarkt een echte antieke fauteuil gevonden, maar is de bekleding niet heel mooi meer? Als je handig bent, loont het de moeite aan de slag te gaan met het opnieuw bekleden van de stoel, of hem naar een meubelstoffeerder gaan.

Want op een echte originele barok stoel voelt iedereen zich de koning te rijk!

donkerblauwe barok fauteuil met kussen

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Laat je hierdoor inspireren in je zoektocht naar jouw favoriete barok stoel. Geniet van het gemak van online bestellen en de vele decoratie tips en ideeën!