Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBarset

Stel, het is weer lente. Sta jij weer te trappelen om de tuin onder handen te nemen? Dan is nu het moment. De struiken snoeien, oude bladeren wegvegen en nieuwe planten in de tuin plaatsen. Ook kan de schutting een likje verf gebruiken en ziet de tuin er een stuk gezellig uit met wat fancy tuinaccessoires.

Alleen…je bent nog niet klaar. Het tuinmeubilair heeft zijn beste tijd gehad en moet nodig worden vervangen. Welke tuinmeubelen komen in de tuin te staan? Zit jij het liefst de hele dag in de tuin? Of heb jij vaak vrienden over de vloer voor een gezellige borrel of etentje op de binnenplaats? Heb je wel eens aan een barset gedacht? Een statafel met vier of zes hoge barkrukken is het perfecte tuinmeubilair om de hele zomer te genieten in je eigen tuin!

Wat is een barset?

Is een barset iets anders dan een tuinset? Ja dat is het zeker. Een barset is een statafel met vier of zes barkrukken. De hoogte van de barset is op prettige hoogte. Zo kan iedereen met gemak aanschuiven. Heb je al een tuinset, maar wil je een lege hoek in de tuin opvullen? Creëer een gezellig borrelplek met een pergola met druiven, een luxe barset en wat gezellige tuinaccessoires. Zo begin je de avond eerst met een borrel onder de pergola en verplaats je je daarna naar de andere kant van de tuin waar je met vrienden gaat dineren aan je tuinset. Een barset is ook perfect te gebruiken voor feestjes in huis. Door de luxe uitstraling van een barset past het prima in je interieur.

Soorten barsets

Ga je voor een prachtige luxe barset om gezellig met vrienden in de tuin te borrelen? Dan heb je de keuze uit een wicker, rotan of steigerhouten set. Elk meubilair creëert een andere sfeer in de tuin. Overigens hebben ze alledrie een overeenkomst. Ook al ga je voor een steigerhouten, rotan of wicker barset. Elke statafel heeft een glazen plaat op het blad liggen. Zo blijft al het servies recht op het blad staan.

Wicker barset
Een wicker set is gemaakt van kunststof dat in elkaar is gevlochten. Door dit vlechtwerk doet een wicker tuinset je denken aan een rotan barset, maar is rotan gemaakt van natuurlijk materiaal. Een kunststof barset geeft je tuin een luxe uitstraling. Hoe komt dat? Door het gevlochten materiaal. Qua kleuren is een wicker barset verkrijgbaar in zwart of bruin. En is dit materiaal niet gevoelig voor weersinvloeden, UV-werend en recyclebaar. Combineer een wicker barset met tuinaccessoires van hout en aluminium voor het ideale plaatje!

Rotan barset
Ben je gek op meubelen van gevlochten riet? Dan is een rotan barset een logische keuze. Rotan producten zijn gemaakt van het materiaal dat afkomstig is van de rotanpalm. Dit is een liaan-achtige plantsoort. Een rotan barset doet je denken aan bamboe stoelen en tafels. Hoe komt dat? Qua materiaal hebben ze dezelfde uitstraling en zijn ze allebei lichtbruin van kleur. Met een rotan barset creëer je een landelijk sfeer in de tuin. Vergeet niet om een beschermhoes aan te schaffen als er een rotan barset komt te staan. Rotan is gevoelig voor regen en kou, maar is daarentegen wel UV-werend dankzij een beschermlaag!

Steigerhouten barset
Met een steigerhouten set creëer je een stoere uitstraling in de tuin. Steigerhout is vaak onbewerkt. Dit zorgt voor een robuuste look! Combineer een steigerhouten barset met tuinset van hetzelfde materiaal en je hebt een industriële look in je eigen binnenplaats! Wil je duurzame stoelen en tafel in de tuin hebben staan? Ga dan voor steigerhouten tuinmeubilair! Met een beits laagje bescherm je je houten meubelen van regen, kou en zonnestralen. Ideaal met het Nederlandse weer!

Geniet deze zomer met vrienden van heerlijke zomeravonden in tuin zittend aan je prachtige barset!