Beker

Beker

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBeker

Het is een van de allereerste voorwerpen in je leven waar je uit leert drinken: de beker. Meestal het logisch gevolg op de papfles, waar je het grootste deel van je kindertijd uit zult drinken. De beker ligt lekker in de hand en is er in allerlei soorten en maten.

Zowel voor jong als oud is de beker een handige en praktische uitvinding. Daarnaast kan het ook nog eens decoratief een sterke functie hebben.

De beker in verschillende stijlen

Je kunt de beker onderverdelen in de volgende typen bekers:

  • Drinkbeker
  • Plastic beker
  • Houten beker
  • Thermosbeker/-kan
  • Porseleinen/keramiek beker

De drinkbeker

De drinkbeker is waarschijnlijk een van de eerste bekers die je krijgt als kind. Deze beker wordt doorgaans gemaakt van kunststof, waardoor het in allerlei leuke verschillende kleuren, soorten en maten verkrijgbaar is. Omdat de beker voor de kleintjes bedoeld is, kun je de beker kopen in een vrolijk kleurtje of met schattige figuurtjes erop. Kies je voor een beker mét of zonder handvat? Misschien wel een beter met drinktuit? Er bestaan wel honderden mogelijkheden!

Plastic/kunststof beker

De plastic beker is er in twee soorten; de wegwerp plastic beker en de standaard plastic beker. De standaard plastic beker zul je het meest aantreffen in ieder huishouden. Het voordeel van de plastic beker zit hem in het feit dat het temperatuur niet goed geleid. Als je een erg koud of erg heet drankje hebt, voel je dit niet zo heftig bij het vasthouden van de beker.

De wegwerp variant

De wegwerp plastic beker is prima voor het geven van feestjes. Samen met wegwerpservies en -bestek sta je aan het einde van het feestje nooit meer af te wassen. Populaire wegwerp bekers zijn de red cups, waarmee je jouw feestje een Amerikaans tintje geeft. Met andere, feestelijke prints, zoals slingers en feestartikelen heb je ook snel de toon gezet voor het feestje. Je kunt voor het volgende feestje makkelijk een nieuwe set kopen en is je tafel binnen enkele ogenblikken gedekt, zoals jij dat wil!

Houten beker

Houten bekers zijn zowel functioneel als decoratief. Vooral wanneer je het gebruik van plastic wilt beperken, is een houten beker een goede keuze. Zoals je een houten saladeschaal hebt, bestaan er ook houten bekers met een rechte vorm. Omdat houten bekers geen scherpe randen hebben en niet in scherven kunnen breken, zijn vooral heel geschikt als je kinderen in huis hebt. Een houten beker is makkelijk helemaal aan te passen door ‘m bijvoorbeeld te verven in de favoriete kleur van je kind. Geef je zoon of dochter zijn of haar eigen persoonlijke beker! Daarnaast bestaan er ook designversies van de houten beker, passend bij modern houten bestek of borden van hardhout.

Decoratieve bekers

Een beker, of eigenlijk een set bekers, kunnen ook als mooie decoratie dienen in huis. Met een set design bekers kun je een uniforme uitstraling in huis creëren. Je kunt donkerhouten bekers uitstallen op een eveneens donkerhouten kast in de woonkamer, waardoor het lijkt alsof je de kast en bekers als een gehele set hebt gekocht. Of ga juist voor het creëren van een groot contrast in kleur en materiaal. Aluminium design bekers staan juist heel mooi op een hoogglans eet- of salontafel. Een speels, landelijk effect krijg je met het plaatsen van gekleurde bekers op een lichthouten eettafel. Draai de bekers op de kop, zodat ze direct in gebruik genomen kunnen worden door jou en jouw gasten.

De keramiek of porseleinen beker heeft ook een erg stijlvol ontwerp voor in het interieur. De zachte, witte kleur met pastelblauwe figuurtjes erop is goed te gebruiken in een landelijke of Scandinavische stijl. Je kunt deze goed combineren met Delfts blauw aardewerk als je die al in huis hebt. Met een uniforme stijl zit je altijd goed!