Betonnen bloembakken

Betonnen bloembakken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBetonnen bloembakken

Ben jij een tuinliefhebber? En hecht je veel waarde aan een verzorgde tuin? Dan mogen betonnen bloembakken eigenlijk niet missen in jouw tuin. Bloemen en planten zijn een essentieel onderdeel van de tuin en het is daarom van groot belang dat deze een fijne basis hebben om te groeien en te ontpoppen tot prachtige bloemstukken.

De betonnen bloembak is in de eerste plaats enorm functioneel en biedt een sterke fundering voor je bloemen. Maar de betonnen bloembak is daarnaast ook erg stevig en kan zeker tegen een stootje of een flinke rukwind. Deze bloembakken geven je tuin een verzorgde en stijlvolle uitstraling en kunnen gezien worden als de beschermheer van je bloemetjes.

Waarom betonnen bloembakken?

Veel tuinen zijn voorzien, of in ieder geval deels voorzien, van betontegels. Deze tuintegels geven de tuin een moderne uitstraling en een strak design. Door deze tegels is het veel mooier om je bloemen te zaaien in een mooie, grote betonnen bloembak. Dit past beter bij de rest van je tuin en je bloemen zijn veel minder kwetsbaar. Het is leuk om een flinke plantenbak in de tuin te plaatsen of een aantal mooie, bij elkaar passende bloempotten.

De betonnen bloembakken zijn te verkrijgen in verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor vierkante bloembakken, maar ook voor ronde vormen. Het is mooi om consistent te zijn in de vormkeuze van de bloembakken. Daarnaast kun je kiezen, afhankelijk van wat het beste bij de rest van de tuin past, voor keramische of betonnen bloembakken.

Verschil betonnen of keramische bloembakken

De betonnen bloembakken zijn wat grover en doffer van kleur. Meestal zijn deze bakken grijs, zwart of wit. De keramische bloembakken zijn wat kleurrijker en glanzender. Wel zijn ze minder strak en is het moeilijk om hier consistent in te blijven. In de meeste tuinen wordt er gekozen voor betonnen bloembakken omdat het een mooi design-effect kan geven. Maar de keramische bloembakken zullen ook zeker niet misstaan in je tuin!

Voordelen betonnen bloembakken

  • Betonnen bloembakken hebben nauwelijks onderhoud nodig. Je kan ze bovendien het hele jaar buiten laten staan zonder dat ze rotten of verweren.
  • De betonnen bloembakken kunnen een chique uiterlijk aan je tuin geven en zijn de ideale finishing touch voor een moderne en strakke tuin.
  • Betonnen bloembakken staan door hun gewicht erg stevig op de grond en kunnen een flinke windvlaag makkelijk trotseren.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.