Bijzettafel boomstam

Bijzettafel boomstam

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBijzettafel boomstam

Ben je op zoek naar een leuk, natuurlijk accessoire voor in de inrichting van je huis? Wie weet past een bijzettafel boomstam bij je wensen! Een bijzettafel van een boomstam, vaak ook gebruikt in steigerhout, geeft een landelijke uitstraling aan je inrichting en is daarnaast ook nog eens ontzettend praktisch. Wie wil dat nou niet, zo’n origineel meubel in huis?

Een bijzettafel van boomstam wordt doorgaans in zwart, wit of in de kleur van hout aangeboden. Dit maakt een dergelijke bijzettafel geschikt voor vrijwel ieder interieur, of je nu een moderne of klassieke inrichting hebt. De houten kleur van een bijzettafel  boomstam zorgt voor een warmere sfeer in huis, net zoals een houten vloer dat doet! Lees snel verder hoe je zelf een plan kunt maken voor je bijzettafel! Boomstam over? Knutsel er zelf een meubel van!

Een bijzettafel: boomstam als accessoire

Een bijzettafel van een boomstam heeft vaak een robuuste vorm, waardoor de bijzettafel voldoende ruimte biedt voor meerdere kopjes thee, je favoriete tijdschriften en andere dingen die je op de tafel wilt zetten. Je kunt de bijzettafel op verschillende plekken in huis gebruiken.Denk bijvoorbeeld aan de bijzettafel van een boomstam in de woonkamer naast de bank, in je slaapkamer naast het bed, in de hal en ga zo maar door.

Combineer de bijzettafel met bijvoorbeeld een aantal kleine plantjes, om de uitstraling van de bijzettafel nog natuurlijker te maken. Ook kan het leuk zijn om een klein lampje op het houten bijzettafeltje te zetten, om de warme kleur van het hout te accentueren. Waar in huis kun jij nog wel een leuke bijzettafel van hout gebruiken?

Maak je eigen bijzettafel: boomstam als basis

Je kunt een bijzettafel vanzelfsprekend kopen, maar veel leuker is het om een bijzettafel zelf te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een zaagmachine, een boomstam, een borsteltje, een schuurmachine en wellicht een beetje verf. Zelf een bijzettafel maken doe je als volgt!

  1. Zorg dat de bijzettafel het juiste en gewenste formaat heeft, door deze op de juiste plek van de boomstam af te zagen.
  2. Schuur beide kanten van de boomstam mooi glad, zodat er geen splinters meer op te zien zijn. Je wilt immers niet het risico lopen om splinters in je hang te krijgen als je een tijdschrift of kopje thee van de bijzettafel pakt.
  3. Zorg dat de bijzettafel van een boomstam goed geborsteld is, zodat er geen ongedierte meer op de boomstam zit. Nu kun je de boomstam nog van een likje verf voorzien en deze binnenzetten.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.