Bistrostoelen

Bistrostoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBistrostoelen

Ooit wel eens in Café De Flore geweest in Parijs? Het meest beroemde café van de Franse hoofdstad is een idyllisch eetgelegenheid waar een echte Parisienne elke ochtend haar kopje koffie komt drinken vergezelt met een heerlijke croissant.

Als toerist is het een must om dit beroemde cafe in Parijs te bezoeken! Bestel een kopje koffie of een goede Franse wijn. Ga vervolgens op het terras op een van de bistrostoelen zitten en voel je net als een echte Parisienne die van het goede leven geniet!

Bistrostoelen in huis

Om dit idyllische Franse gevoel in huis te krijgen, kun je op je balkon of tuin een paar typische bistrostoelen neerzetten met een ronde tafel! Een bistrostoel is een kleine inklapbare stoel dat gemaakt is van een metaal onderstel met een houten zitting en rugleuning. Het is een zeer populaire stoel bij horecaeigenaren. De stoelen zijn gemakkelijk in te klappen en op te bergen.

Naast de bekende bistrostoel met een houten zitting en rugleuning zijn er ook bistrostoelen met een metalen zitting en rugleuning. Deze stoelen zie je vaak terug in romantisch, landelijke Engelse tuinen. De brocante vorm van deze bistrostoelen hebben meestal een witte of zachtroze kleur. Deze stoelen zijn niet inklapbaar en een stuk zwaarder dan een traditionele bistrostoel.

Geschiedenis bistrostoel

Wist je dat…ruim 120 jaar geleden de bistrostoel in Frankrijk is geïntroduceerd? Bistrostoelen waren zeer geliefd bij limonadeverkopers en café eigenaren. De stoelen waren gemakkelijk inklapbaar en licht van gewicht. Zo konden ze de stoelen snel op het terras zetten en weer opruimen!

Vormen bistrostoelen

Qua materiaal kun je kiezen uit bistrostoelen van hout of metaal. Ook heb je de keuze uit verschillende soorten design stoelen. Je hebt kleine traditionele inklapbare houten bistrostoelen, maar ook moderne stevige varianten met armleuning. Stoelen met een armleuning geven je meer steun als je in de tuin de krant zit te lezen, te brunchen of van de zon zit te genieten!

Heb je plannen om je balkon een leuke upgrade te geven? Laat je inspireren door een typisch Frans balkon! Van aardewerk gemaakte bloempotten gevuld met rode viooltjes in de hoek, rieten hangbakken aan de reling en twee houten bistrostoelen met een ronde tafel.

Voor de finishing touch verf je stoelen in een zachte roze kleur of mintgroen. En voor een echte Franse look bekleed je de tafel met een rood wit geruit tafelkleed en zet je daar een paar van aardewerk gemaakte bloempotten op.

Ontdek Westwing
Waar kun je mooie en exclusieve bistrostoelen vinden voor op balkon? Bij Westwing, Nederlandse eerst, exclusieve Home & Living webshop vind je een grote variatie aan prachtige bistrostoelen. Laat je inspireren en ontdek bij Westwing welk model er op jouw balkon hoort te staan.

Selecteer de houten of metalen bistrostoelen en deze pracht exemplaren zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Waan je je in Franse sferen en zet in je tuin een paar prachtige bistrostoelen met een ronde tafel!