Blauw behang

Blauw behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBlauw behang

Picture this: de slaapkamer heeft een make-over gekregen. Er staat een nieuw bed in de kamer, de kledingkast heeft een likje verf gekregen, voor het raam hangen nieuwe gordijnen en er hangen wat fancy woonaccessoires aan de muur. Er hangt een kalme, coole sfeer door het mooie blauwe behang op de muur.

Omdat het de slaapkamer is, zijn alle meubelen en accessoires wit voor een relaxte look. In je eigen slaapkamer mis je toch wat kleur in de ruimte voor een levendige uitstraling. Heb je wel eens aan blauw behang gedacht? Een kleur dat rust en kalmte uitstraalt. Precies wat je in een slaapkamer nodig hebt!

Waarom blauw?

Als je een witte ruimte wilt opfleuren met een kleur, doe het dan met blauw. De kleur geeft je een rustig en kalm gevoel dat een positief effect heeft op je humeur. Dat niet alleen. Blauw geeft je huis een ruimtelijk en sfeervolle uitstraling. Dit doe je niet door alle muren blauw te verven of met blauw behang de muren te behangen, maar door de kleur te combineren met wit of amandel kleurige muren. Of combineer een blauwe muur met mintgroene en hout kleurige accessoires. Aan jou de keuze!

Blauw behang

Ga je voor een blauwe muur in de slaap-, huiskamer of keuken? Decoreer de muur dan met blauw behang. Waarom? Met blauw behang heb je niet alleen de keuze voor donker of lichtblauw behang, maar zijn er diverse prints waar je uit kan kiezen. Zo heb je blauw behang met brocante bogen, bloemen of andere trendy prints die de ruimte een levendige uitstraling kan geven.

Een patroon kan namelijk een hele leuke uitstraling geven aan een kamer. Het kan een retro sfeer met zich meebrengen, of juist een hele romantische! Je hoeft natuurlijk niet te gaan voor een behang dat geheel blauw is. Juist door kleurverschillen in het patroon van en behang, kan het echt onderdeel gaan uitmaken van je interieur. Denk aan bijvoorbeeld een romantisch bloemenpatroon.

Een beetje out of the box is het fotobehang. Je kunt natuurlijk ook een overwegend blauwe foto laten vermaken tot behang. Zo kan je bijvoorbeeld een rustgevende sfeer creëren, terwijl je herinneringen op kan halen met een fantastische foto. Dit zou je ook kunnen doen voor het behang van babykamers. Laat bijvoorbeeld een foto van je new born tot een behang maken, bijvoorbeeld een foto met veel blauwe tinten erin. Dit past uitstekend bij een jongetjes kamer, met een blauw interieur. Lichtblauw, welteverstaan!

Interessante kleuren combinaties met blauw zijn lichte kleuren als wit en grijs. Ook met roze combineert blauw erg goed, wat veelal leidt tot een klassieke uitstraling.

Vergeet niet om een kwalitatief goed behang uit te zoeken. Dit blijft beter op de muren zitten en hoef je je geen zorgen te maken dat de kleur door zonlicht vervaagt. Ook gebruik je voor het behangen, vliesbehang. Dit maakt de muren weer egaal. Zo zie je geen oneffenheden in je blauwe behang!

Blauw behang in de huiskamer

Wil je een muur in de huiskamer behangen met blauw behang? Bekijk eerst in wat voor stijl de huiskamer is ingericht. Heb je een landelijk interieur? Dan staat donkerblauw behang of aquablauw met brocante bogen er goed bij. Heeft je interieur meer een bohemien touch? Dan zijn behang rollen in turquoise of felblauw een fleurige toevoeging in huis!

Blauw babykamer

Bij blauw behang heb je vast ook aan babykamers gedacht. Natuurlijk! Is er een kleine boy op komst? Dan krijgen de muren van de babykamer een blauwe kleur! Door een speelse look te creëren, ga je voor blauw behang met lieve prints. Denk aan: witte sterretjes, witte bolletjes of andere schattige, maar stoere figuren. Zo heeft een kleine jongen een perfecte gestylde kamer!

Wil je een stijlvol, maar rustige sfeer in huis? Waar wacht je nog op? Ga voor prachtig blauw behang in je interieur!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

Foto´s: Westwing/Living4media