Blauwe borden

Blauwe borden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBlauwe borden

Wil je borden in een bijzondere kleur? Een beetje Aziatische of zelfs Griekse invloeden aan tafel? Ga dan voor gekleurd servies met blauwe borden!  

Zelfs als je meer van de klassieke of landelijke look bent, kun je jouw eettafel met blauwe borden prachtig stijlen. Blauw is een van de meest veelzijdige kleuren als het op serviesgoed aankomt!

Kleur bekennen: blauwe borden

Kiezen voor kleur in de servieskast kan best spannend zijn, maar blauwe borden zijn een veilige keuze. Zeker als je ze combineert met witte borden en mooi glaswerk zoals wijnglazen in kristal of waterglazen met een subtiel werkje in het glas.

Blauw is rustgevend en dat zie je ook terug als je je ontbijt, lunch of avondmaal van een blauw bord eet. Kleur op tafel en toch zachtheid in de uitstraling. En los daarvan zorgt het blauw ervoor dat kleuren in je eten extra gaan opvallen. Zeker als er bijvoorbeeld oranje of geel op je bord ligt.

Beautiful keuken!

Als je een keuken hebt met wit of houten elementen komen blauwe borden ook erg mooi tot hun recht. Stapel de borden op in een kast met glazen deuren of zet ze op een plank in de keuken.

Wist je dat…

Blauw de kleur van sprookjes is? En dat mensen die blauw als lievelingskleur hebben vaak kalm en nuchter zijn? Met blauwe borden op tafel zet je dus eigenlijk een sprookjesachtige sfeer neer! En je wordt er nog rustig van ook!

Ook mooi: hang blauwe borden met een Delfts blauw accent aan de muur of een tegeltje in die stijl. Zo komt het blauw op verschillende manieren terug. Leuk!

Blauwe borden serveren verschillende stijlen

De kleur blauw heeft in de Home and Living context een duidelijk stempel op bepaalde stijlen gedrukt. Zo ook een blauw servies en blauwe borden!

  • Met blauwe borden creëer je een nautische sfeer aan tafel. Witte borden met blauwe visjes als motief, of schalen in de vorm van een blauwe vis maken van elk gerecht een maritieme creatie! Maak je eigen visrestaurant aan huis..
  • Etnisch wordt het al gauw met blauwe borden in huis. Of ze nu effen geglazuurd zijn, typisch Oosters gedecoreerd of niet, blauw roept de kleur van de zee op, maar dan wel die bij tropisch warme landen! Samen met gekleurde, transparante windlichten voorzien van gouden details geven blauwe borden jouw tafel een Ethnic Chique look..
  • Herfstachtig fris maak je het door blauwe borden te combineren met marsala getint ander servies. Marsala is een wijnrode kleur en vormt een verrassend mooie combi met blauw. Voor een elegante en klassiek aangeklede tafel!
  • Hou je van de Scandinavische look? Die creëer je tijdens het eten door het te serveren op pastel blauwe borden. Houd de rest wit of combineer met andere pasteltinten voor die typische stijl die we kennen van onze Noorderburen..

Voor welke stijl ga jij?

Tafeltje dek je!

Het dekken van een tafel begint met een knisperend mooi tafelkleed. Als je blauwe borden gaat gebruiken, is het slim om voor een wit of lichtgekleurd tafelkleed te gaan. Dit houdt het rustig en toch stijlvol.

Ga je voor een diner in Oosterse stijl? Maak je tafel dan heel bijzonder door voor kleine zilveren dienbladen te gaan als onderborden. Placemats zijn dan ook niet meer een must. En het zilver staat prachtig met blauwe borden.

Laat het zilver ook terugkomen in je bestek. Leg echte linnen servetten neer en bind er een blauw touwtje omheen in dezelfde tint als je borden. Als je een amuse serveert is het heel chique om dit te doen op Aziatisch servies, in van die prachtige blauwe lepels van aardewerk. Ook dat staat weer beeldschoon bij je blauwe borden!

Als zo’n etentje geen succes wordt…

Laat je verder inspireren door Westwing. In deze webshop vind je alles voor in huis en tuin. Jouw favoriete blauwe borden zijn dichterbij dan je denkt! Westwing biedt dagelijks een gevarieerd aanbod accessoires en meubels met veel korting. In het online magazine kun je lezen hoe je de nieuwste stijlen in huis haalt en waar je zelf mee aan de slag kunt. Maak van jouw huis een up to date huis en gluur binnen bij interieurstylisten en experts. Westwing laat het zien!