Blauwe vaas

Blauwe vaas

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBlauwe vaas

Blauw glaswerk, zoals vazen, glazen en stopflessen zijn erg populair. Kobaltblauw, turquoise en groenblauw zijn de meest favoriete en bekende blauwtinten. Deze prachtige kleuren zijn aantrekkelijk en lokken een groot verzamelen van blauw glaswerk uit. Helaas kan een mooie collectie al snel op de vensterbank of in een hoek van de kamer gaan verstoffen en gebeurd er niets meer mee. Hartstikke zonde! Want je kunt er allerlei leuke dingen mee doen: met een blauwe vaas en andere woonaccessoires op de salontafel geef je bijvoorbeeld een hele frisse uitstraling aan de woonkamer. Helemaal gevuld met een mooie bos bloemen!

Decoreren met de blauwe vaas

Tip 1
Versier de tafel met één blauwe vaas: zet de vaas midden op een mooi blad en zoek er nog twee andere, kleinere glazen of vazen bij, in een lichtere kleur glas.

Tip 2
Doe in de blauwe vaas bloemen of siertakken en zet in de kleinere vaasjes waxinelichtjes of stompkaarsen. Leg er andere frutsels omheen, of bind met wit of lichtroze sierlint een mooie strik om een van de vazen.

Tip 3
Zijn de kids klaar met knikkeren? Vul je blauwe vaas dan en geniet van het verrassende effect.

Een blauwe vaas met bloemen

Je kunt je blauwe vaas ook gebruiken om bloemen in te zetten. Niet alle bloemen staan mooi bij een blauwe vaas. Denk goed na over de kleur van de bloemen! Bij een wat donkere, blauwe vaas staat helder oranje erg mooi, of het geel van zonnebloemen en madeliefjes.

Heb je een meer groenig blauwe vaas, ga dan voor lichtroze rozen of hortensia’s. Een prachtige combi! Bij turquoise vazen staan eigenlijk alleen witte bloemen, bijvoorbeeld lelies of witte rozen. Organiseer je een groot feest? Plaats dan op elke tafel een kleine, blauwe vaas met een boeketje wilde bloemen. Dat springt meteen in het oog! Fris en charmant!

Een Griekse sfeer met een blauwe vaas

Met een blauwe vaas in een witte omgeving heb je in één keer een zomerse, Griekse sfeer te pakken. Leuk voor in huis, maar zeker ook op het terras. Combineer op het terras blauw glaswerk met houten tuinmeubels, in het wit of van mooi wrakhout. Kleed alles aan met witte en blauwe accessoires: kaarsen, een karaf, een mooi tafelkleed en kussens voor op de tuinmeubels. Steek er in de avond wat tuinfakkels bij aan en je Griekse buitenverblijf is compleet.

Binnen kun je hetzelfde kleurenpalet gebruiken, eventueel aangevuld met meubels en woonaccessoires in crème, taupe of lichtbruin. Maar onthoud: blue it is!