Bloembakken

Bloembakken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBloembakken

Wie houdt er niet van prachtige bloemen en planten? De verleidelijke geuren en bonte kleuren zijn al genoeg redenen hiervoor, maar er is nog een reden waarom bloemen en planten onmisbaar zijn: Bloembakken! Bloembakken brengen zonder al te veel moeite sfeer en originaliteit op het terras, balkon of in de tuin. En deze bloembakken kunnen net zo mooi als de bloemen zelf zijn!  

Lees verder voor een paar tips en informatie om bloembakken op te fleuren en mooi te houden in de winter.

Bloembakken

Wat voor  soort bloembakken zijn er?

De standaard bloembakken zijn, alsmede de bloembakken houder, gemaakt van kunststof. Natuurlijk, heeft plastic vele voordelen, zoals dat het overtollig water goed kan weg lopen; het materiaal kan niet vergaan en het is extreem licht evenals duurzaam. Het is alleen niet altijd even stijlvol.

Daarom zijn er ook veel alternatieven gemaakt van bijvoorbeeld glasvezel of polyrotan. Polyrotan imiteert namelijk de natuurlijke uitstraling van het rieten rotan maar is weerbestendig en stukken steviger. Daarnaast past het goed in de huiselijke omgeving en kan men met behulp van een petunia, buxus of andere planten en grassoorten elk balkon een huiselijke sfeer geven.

En wat dacht je van houten bloembakken en plantenbakken? Deze zijn minder robuust dan de andere synthetische materialen.

Bloembakken gemaakt van terracotta zijn daarentegen erg leuk als versiering. Desalniettemin, zijn ze best zwaar, maar ze hebben zeker hun plaats als decoratieve bloempotten verdient.

Laagjes bloembakken

Geef de tuin dimensie en ga aan de slag met spannende hoogtes. Laat bloembakken niet allemaal op de grond staan of op samen op een tafel. Begin bijvoorbeeld met hele hoge houten bloembakken met fier rechtopstaande lavendel. Plaats voor deze houten bloembakken iets lagere aluminium potten met veel groen. En eindig met verschillende terracotta potjes.

Lagen kun je ook geven door gebruik te maken van een plantenrek tegen de muur. Zie het als een boekenkast voor de planten en bloemen.. Varieer en combineer de bloembakken in dit rek en geniet van een nonchalant geheel en de speelse sfeer!

Hoe geef ik mijn bloembakken en plantenbakken stijl?

De perfecte oplossing hiervoor is om een super-praktische kunststof bloembak of plantenbak te nemen en deze naar hartenlust te decoreren. Hier zijn een paar goede tips:

  1. Verpakken: De bloembakken kun je eenvoudig met riet, wilgen, kokosvezel of andere gedroogde materiaal aankleden, waardoor het balkon meteen een nieuwe look krijgt. Plus wanneer de verpakking niet meer mooi is, kun je het weer gemakkelijk vervangen.
  2. Schilderen: Een iets duurzamere optie is schilderen. Wil je een roze bloembak? Waarom niet! Met de geschikte en juiste verf kan men elk balkon kleurrijk maken.
  3. Plakken: Plakken is natuurlijk ook een optie. Er zijn genoeg kleurrijke stickers die erop geplakt kunnen worden. Of leuke foto’s van de laatste reis! Met een beetje blanke lak beschermt je de foto’s tegen slecht weer en heb je super persoonlijke en unieke bloembakken.
  4. Decouperen: Decoupage kan werkelijk overal op worden geplakt en heeft een uitgebreide selectie aan decoratief papier. Dit kan natuurlijk ook zelf gemaakt worden. Het papier wordt in verschillende stukken gesneden en kan met decoupage lijm nauwkeurig aan de oppervlakken worden gelijmd. Op deze manier kan zelfs een oude doos in een designer stuk veranderen.

Wat te doen met bloembakken in de winter?

In de winter zijn de bloembakken meestal kaal en leeg. Dit kan echter veranderen! Robuuste groene planten en accessoires, zoals

  • dennentakken,
  • dennenappels of
  • gras

.. kunnen de bloembakken weer tot leven wekken. Daarbij kan met wat extra decoratie, zoals een paar winterse figuren, het een nog leukere sfeer geven.

Kortom, laat je creativiteit de vrije loop en maak er een prachtige bloembak van!

Wist je dat?

Terracotta bloembakken kunnen in de winter door de vorst breken. Geef ze daarom een dekentje van bubbeltjes plastic!

Bloembakken en bloempotten

Vanzelfsprekend zijn er naast de bloembakken ook bloempotten! Bloempotten zijn net zo als de bloembakken in verschillende soorten, maten, materialen en kleuren te verkrijgen die elke ruimte, letterlijk en figuurlijk, weten op te fleuren.

Door hier en daar een paar bloembakken en potten weg te zetten, of het nu in je tuin, huis of balkon is, maakt het de omgeving een stuk fleuriger en natuurlijker. Door op een natuurlijke wijze decoraties weg te zetten, wordt er een bepaalde sfeer gecreëerd die ons de ruimte geeft om tot rust te komen. En hoe dit beter te doen dan met een bloembak en bloempot!

Vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis en tuin een unieke en mooie plek te maken. Het magazine staat boordevol leuke artikelen die je heel goed op weg helpen. Je kunt er binnen kijken bij interieur experts en styling goeroe’s. Westwing biedt je daarnaast dagelijks een variërend aanbod accessoires en meubels. In de webshop vind je alle stijlen en nieuwste trends. Jouw bloembakken zijn op deze manier niet ver van je verwijderd!