Bloemenbehang

Bloemenbehang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBloemenbehang

Stel, je vindt dat er in je huis wel wat meer pit mag komen. Maar, je wil niet meteen je hele interieur aanpakken. Dus hoe zorg je ervoor dat je een neutrale ruimte, een nieuwe trendy uitstraling krijgt.

Een muur behangen met bloemenbehang is de manier om van een simpele muur, een ware blikvanger te maken. Hiermee creëer je ook meteen een andere sfeer in je interieur. Met maar een kleine aanpassing, transformeer je dus zo elke doorsnee kamer tot een sfeervolle kamer die gezien mag worden!

Soorten bloemenbehang

Het bloemenbehang kan je in vele soorten behang vinden. Van Duplexbehang tot glasweefselbehang. Maar waarop moet je nu precies letten en welk soort behang is het beste voor welke ruimte?

  • Het meest voordelige behang is duplexbehang. Het bestaat meestal uit twee lagen papier en is er in vele dessins te verkrijgen. En hou je ervan om te variëren met stijlen in huis? Dan is dit behang perfect, aangezien het vaak eerder aan vervanging toe is dan ander soorten behang.
  • Bij een bloemenbehang van vinyl, heb je een kunststof toplaag. Je kan het behang hierdoor gemakkelijk schoonmaken, waardoor het voor in vochtige ruimtes het ideale soort is.
  • Vliesbehang is het meest dunne behang, wat alsnog ook sterk is. Je kan het zelf makkelijk op de muur plaatsen. En het bloemenbehang zal in deze vorm niet uitzetten of krimpen, wanneer het nat wordt.
  • Als laatste heb je ook nog glasweefselbehang, dat net zo eenvoudig aan te brengen is als vliesbehang. Maar het is sterker en gaat daarom heel lang mee. Ben je dus zeker van bloemenbehang in je interieur, dan kan je het best voor deze duurste optie kiezen.

Voordat je een muur wil behangen met bloemenbehang, kan je het best even goed vooronderzoek doen. Want, elke ruimte en elke muur is toch weer anders en heeft een specifiek soort behang nodig.

Mix & Match met bloemenbehang

Bloemenbehang lijkt op het eerste gezicht niet heel hip, maar juist wat ouderwets. Misschien denk je ook meteen terug aan het huis van je oma, wat toen vol met bloemetjes was gedecoreerd. Maar niet is minder waar, want het bloemenhang heeft een trendy en nieuwe look gekregen. Het leuke aan dit behang is, dat het een neutrale ruimte op laat leven en een persoonlijk tintje geeft. Denk aan donker bloemenbehang in combinatie met stoere meubels, voor een eclectische sfeer in huis.

Maar het bloemenbehang kan ook in zachte kleuren worden uitgekozen. Hiermee creëer je een meer romantische of barok sfeer in een kamer. Vooral roze, maar ook blauw en groen werken goed in dit geval. Vaak kun je deze variant ook vinden met wilde plantenmotieven, die je het idee geven in een barok Frans slot te zitten. Een andere mogelijkheid is een Oosterse variant, met kleurige donkere en lichte bloemen, die eerder een Chinese sfeer creëren.

Oubollig bloemenbehang is het niet meer. Tegenwoordig is juist behang met een bloemen dessin heel trendy om in je interieur op te hangen. Het geeft een ruimte karakter en ook nog eens extra sfeer. Mix & match het bloemenbehang, of hou het rustig in de stijl van je huis.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.