Bloempot met verlichting

Bloempot met verlichting

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBloempot met verlichting

Het is vaak erg lastig om je terras te voorzien van leuke accessoires, terwijl je hier toch een groot deel van het jaar verblijft. Denk bijvoorbeeld aan die zwoele zomeravonden en de dagen dat je vrij bent van je werk. Reden genoeg om te zoeken naar een leuke verfraaiing voor je terras! Naast standaardbloempotten, zou je een ronde bloempot met verlichting kunnen overwegen.

Een bloempot met verlichting is niet alleen handig voor overdag, maar ook zeker leuk voor in de avonduren! Wat is er romantischer dan het drinken van een wijntje, bij kaarslicht en verlichte bloempotten? Je kunt een bloempot met verlichting natuurlijk kant-en-klaar in de winkel kopen, maar je kunt lichtgevende bloempotten ook zelf maken. Goedkoper en leuker! Lees snel verder en ontdek hoe je een bloempot met verlichting kunt maken.

Meer sfeer op je terras creëren

Je terras is vaak een beetje een saaie plek van je woning, omdat dit meestal alleen uit stenen bestaat. Door te kiezen voor een bloempot met licht breng je hier verandering in! Je kunt de bloempot ook in de tuin zelf gebruiken of bij een tuinhuisje neerzetten. Leuk als je bijvoorbeeld ook elders in je tuin een lichtgevende bloempot hebt!

Kies je voor een klein formaat bloempot met licht, dan kun je deze tevens op de tafel op het terras zetten. Handig als je in de avonduren nog een hapje wilt eten of een puzzel wilt maken buiten.

DIY: zelf een bloempot met verlichting maken

Het maken van een bloempot met licht is heel eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is een bloempot, wat aarde, een fraaie plant en kerstverlichting, een led strip of andere lichtstrips. Deze strips zijn in de meeste bouw- en hobbywinkels te koop. Je kunt overigens ook kiezen voor een klein lampje, die overdag met zonne-energie wordt opgeladen. Lekker voordelig en milieuvriendelijk!

  1. Vul de bloempot allereerst met voldoende aarde, zodat je de gekochte planten kunt poten. Je kunt vanzelfsprekend ook zaadjes gebruiken, maar dan moet je langer wachten tot je bloemen uitkomen.
  2. Nu is het zaak om de bloempot te verlichten. Dit kan op twee manieren! Je kunt aan de bovenzijde, aan de binnenkant van de bloempot, een strip met ledverlichting plakken. Ook kun je aan de onderkant, aan de buitenzijde, een dergelijke strip bevestigen.
  3. Klaar! Nu heb je binnen no-time een eigen bloempot met verlichting gemaakt, die je overal op het terras kunt gebruiken.

Ook leuk: zet een kleine buxushaag in de bloempot en bevestig hier de verlichting aan! Zo heb je een ander soort bloempot met licht.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.