Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBoho

Wat is Boho Chic? Boho Chic is de afkorting van de trendy bohemien look. De Boho inrichting heeft altijd een beetje een rommelig gevoel, maar is zeker meer dan alleen een hippie stijl. De mix maakt het zo leuk: Boho is een mix van etnisch, hippie, Orient en rock. Deze stijl herleeft de levensstijl van de jaren 1960 en 1970 in onze huizen en precies om deze reden moeten delicate kleuren de basis van deze look zijn.

De moderne interpretatie van verschillende stijlen laat thuis een hele persoonlijke en individuele stijl toe die moderne en traditionele elementen in de woning combineert. De Boho stijl is niet alleen een mix van stijlen, maar ook een prachtige mix van creativiteit, kleur variëteit, plezier en een vleugje elegantie.

Boho stijl meubelen

Welke meubels passen bij de boho stijl? Grote en comfortabele sofa’s die zeker geen strakke vormen en lijnen hebben – hoeken en randen zijn volledig vervallen: ronde vormen en kleurrijke stoffen zijn de definitie van de boho stijl. Populair in deze stijl zijn zitobjecten, die enerzijds een meubel zijn, maar anderzijds ook als prachtige decoratie dienen.

Kleuren van de Boho stijl

Welke kleuren passen bij de een inrichting in de Boho stijl? De kleur van deze stijl speelt een belangrijke rol. De fundamentele nuances van deze look zijn vooral warme tinten en aarde kleuren. Denk aan kleuren als: 

  • Zwart
  • Bruin
  • Beige
  • Olijf
  • Kaki

Deze ingetogen tinten kunnen vervolgens heerlijk gecombineerd worden met levendige en heldere kleuren zoals zilver, goud, mosterd geel, roest rood en violet, zodat de kleuren altijd spannend en opwindend zijn. Hier, echter, is minder meer! Er moeten maximaal drie tot vier verschillende kleuren samengebracht worden – eerder eenvoudig en effectief dan te wild.

Boho stijl accessoiresBoho bedroom

Rommelmarkten, tweedehands winkeltjes, moderne elementen: Hoewel het lijkt alsof sommige stukken niet echt goed bij elkaar passen, kunnen bij de boho stijl elke accessoire en decoratie goed bij elkaar staan. En precies dit niet bij elkaar passen van sommige accessoires past perfect bij de Boho stijl – want dit maakt deze stijl zo uniek: De imperfectie maakt de stijl perfect!

Tip! 
Kleine Oosterse stijl glazen waxinelichthouders met delicate zilveren decoraties staan perfect op ronde zilveren dienbladen met andere felle accessoires. De Boho stijl houdt van heldere nuances die vaak gemengd worden met goud of zilver. Door het combineren van schitterende kleuren, zoals zilveren of gouden tinten, geeft de Boho stijl een elegante en schitterende sfeer!

Materialen bij de boho stijl

Welke materialen zijn kenmerkend voor de Boho stijl? Kisten geweven van riet, stoel of bank hoezen gemaakt van linnen en andere natuurlijke materialen als:

  • Hout
  • Fluweel
  • Leer

Al deze natuurlijke materialen passen goed bij de Boho look. Al deze combinaties van natuurlijke materialen vormen een perfecte harmonie en brengen een natuurlijke, ongerepte sfeer in ons huis, waar we ons totaal comfortabel kunnen voelen.

Tip!
Met ruches versierde of gehaakte kussentjes zorgen voor een vrouwelijke sfeer, franjes zorgen voor een rustiek tintje in de kamer en glinsterende pailletten maken de Boho look helemaal af.

Westwing online magazine

Wil je nog meer inspiratie doen voor een bohemien interieur? In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.

BohoTrendy patronen mix in de boho stijl

Patronen en motieven zijn zeer belangrijke elementen voor het ontwerp van individuele meubels en accessoires in de Boho stijl. Niet alleen de materialen, maar ook deze mix van patronen moeten met elkaar worden gecombineerd en harmonieus samenwerken.

Kussenslopen met patronen, gordijnen met bloemdecoratie, dekens en tapijten met dieren prints of in een patchwork stijl: Met de Boho stijl zijn er geen grenzen – Ethno patronen kunnen heel goed met elkaar gecombineerd worden waardoor een exotische sfeer die aan het hippie tijdperk doet denken gecreëert wordt.

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtige bohemien accessoires scoren? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan boho accessoires en meubels. Denk aan banken, kasten, tafels, kussens, tapijten en poefs.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw boho accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.