Booglamp wit

Booglamp wit

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBooglamp wit

Hoe kun je op een simpele manier meer sfeer in huis creëren? Simpelweg door te combineren met materialen, kleuren en vormen van interieurelementen. Kies bijvoorbeeld voor een booglamp in wit, waarmee je meerdere van deze elementen combineert. De standaard van een booglamp is vaak gebogen, terwijl de lampenkap een andere vorm heeft. Het fijne aan witte booglampen, is dat je deze met vrijwel iedere andere kleur kunt combineren.

Combineer een booglamp in het wit bijvoorbeeld met een leren bank, een klassieke kast of een donkere muur. Het contrast dat je hierbij creëert tussen bijvoorbeeld het wit van de lamp en het donkere van de muur of kast, zorgt voor een speels en gezellig effect. Lees snel verder hoe je de lampenkap van een witte booglamp zelf kunt personaliseren!

Meer sfeer met een booglamp wit

Een booglamp wit is op tal van plekken in je huis te gebruiken. Zet de booglamp, wit van kleur bijvoorbeeld, naast een bank, fauteuils, in de werkkamer achter je bureau of naast de eettafel. Veel mensen hebben een hanglamp boven de eettafel, maar zeg nou zelf: een booglamp in het wit bij het hout van je tafel staat toch veel leuker?

Je kunt een booglamp wit als een soort grote spot gebruiken, eventueel gecombineerd met een speciale lamp. Deze speciale gloeilampen beschikken over een coating, die het heldere licht breken en sfeervoller maken. Zo doet het ook minder pijn aan je ogen, als je per ongeluk in het licht kijkt.

Aan de slag: het verfraaien van een booglamp wit

Geef het design van je boogvormige lamp een eigen draai, door de lampenkap zelf of met je kinderen te versieren. Je kunt ze eenvoudig met stiften, verf of bijvoorbeeld lint opvrolijken en personaliseren. Welke patronen ga jij op de lampenkap tekenen? Hierbij een aantal handige inspiratietips om je lampenkap van je booglamp in het wit zo leuk mogelijk te maken.

  • Begin met het tekenen van de grootste patronen op de lampenkap en kleur deze daarna pas in. Wellicht staat het patroon ook al mooi, zonder deze in te kleuren?
  • Het is leuk om aan de onderzijde van de booglamp in het wit een lint te trekken. Dit zag je vroeger bijvoorbeeld ook bij lampen uit de baroktijd.
  • Voeg aan de onderzijde tot slot nog wat linten of slierten wol toe, om het resultaat helemaal compleet te maken. De lengte van de linten moet ongeveer gelijk zijn aan de helft van de hoogte van de lampenkap. Zo heb je binnen no-time je eigen lampenkap gemaakt!

Waar in huis ga jij de verlichting aanpassen door booglampen en andere vloerlampen te plaatsen waarmee je de sfeer te verbetert?

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.