Booglamp

Booglamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBooglamp

Zodra alle meubels op zijn plek staan, wordt het tijd om met sfeermakers je interieur verder aan te kleden. Met woonaccessoires, raambekleding en vloerkleden maak je van je huis je thuis. Maar de ultieme sfeermakers in huis blijven lampen!

Groot, imposant, indrukwekkend en mooi: zo kun je een booglamp omschrijven. Maar ondanks zijn grootte is deze lamp zich bijna overal te gebruiken – ook in kleine woonkamers, omdat ze niet veel ruimte innemen en toch verstopt deze lamp zich niet en toon het zijn pracht zonder overweldigend te zijn.

De booglamp: een indrukwekkende lamp

De booglamp behoort tot de familie van de staande lampen en trek vooral door zijn grootte en moderne vorm de aandacht. Een booglamp heeft zijn naam te danken aan de uitgestrekte en grote boog, waaraan een opvallende lampenkap hangt. Deze lamp overtreft alle andere staande lampen.

  • Een breed gebogen booglamp geeft ons niet enkel licht, maar werkt ook als een uniek design object.
  • Een echte blikvanger. Een booglamp trekt alle ogen naar zich toe en betovert elke dag opnieuw met zijn elegantie en imposante grootte. Deze lamp is niet te negeren.
  • Booglampen passen in elke stijl. Kies een elegante lamp met stijlvolle marmeren voet of een stoer modern exemplaar van zwart staal of trendy koper.
  • De lampenkap is – net zoals bij elke andere lamp – vaak zeer opvallend en verantwoordelijk voor de stijl van dit type lamp.

Vandaar dat een booglamp een must is in elke woning.

De booglamp als een hoofdlamp

Een schuin dak in de woon- of slaapkamer? Of geen aansluiting voor lampen aan het plafond? Dat klinkt als een probleem, maar met een booglamp is dit veronderstelde probleem direct opgelost.

Een booglamp met een grote en hoge boog is net zo effectief als een plafondlamp. De lampenkap hangt midden boven de tafel en de voet neemt weinig ruimte in op de vloer. Booglampen zijn de ideale vervangers van plafonnièrres of hanglampen.

De booglamp in je interieur

De booglamp is op veel plekken in je interieur de perfecte moderne lamp. Deze lamp valt nooit uit de toon.

  • Als lamp boven de eettafel
  • In de woonkamer als sfeerverlichting in de zithoek.
  • In de slaapkamer als nachtlamp.

Kies voor een booglamp met een dimmer. Dankzij de dimfunctie geven lampen altijd precies de juiste hoeveelheid licht, wat de situatie ook is. Zo kunnen booglampen ook als achtergrondverlichting worden gebruikt, als leeslamp of gewoon als sfeerverlichting!

Ontdek Westwing

Benieuwd geworden naar mooie verlichting in je huis? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen. In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.

Een booglamp gezien die jij thuis absoluut wilt hebben? Dan is een online bestelling bij Westwing zo gemaakt. Selecteer je favoriete lamp, voeg deze toe aan je winkelmandje en jouw booglamp is nog maar één klik bij je vandaan!

Aankomende sales