Boomstam salontafel

Boomstam salontafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBoomstam salontafel

Wanneer je aan zowel de wensen van een man als die van een vrouw wilt voldoen, dien je stoer en sfeervol in het interieur van je woning te combineren. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen, is het gebruik van een boomstam salontafel. Met een boomstam als salontafel heb je een fraaie tafel, die in vrijwel ieder interieur te gebruiken is. Waar kun jij de opvulling van een salontafel als boomstam goed gebruiken?

Het fijne aan een boomstam salontafel, is dat het hout van de boomstam in vrijwel ieder interieur te gebruiken is. Of je nu een klassieke inrichting hebt, of juist in een erg modern huis woont. Met hout haal je meer sfeer in huis! Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, een oude houten kast of een houten bijzettafeltje. Lees snel verder hoe je zelf een boomstam salontafel kunt maken!

Meer sfeer in huis met een boomstam salontafel

Een boomstam salontafel is een uniek accessoire, dat ook nog eens ontzettend praktisch is. Je kunt deze tafels niet alleen in de woonkamer gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in je slaapkamer zetten of in de gang naast een stoel plaatsen. Het hout van de salontafels geeft een landelijke en rustieke uitstraling, wat zowel naast een moderne bank als naast klassieke meubels goed tot z’n recht komt.

Een boomstamtafel is leuk voor binnen, maar wist je dat een boomstam salontafel ook prima voor buiten te gebruiken is? Verplaats de boomstam salontafel in de zomer bijvoorbeeld naar je balkon of terras, om ook daar de landelijke uitstraling van teak te geven. Om de boomstam salontafel compleet te maken, kun je hier leuke accessoires op zetten. Kies bijvoorbeeld voor stalen kandelaars. Dat geeft een industriële uitstraling.

DIY: je eigen houten salontafel van een boomstam maken!

Maak je eigen houten salontafel van een boomstam. Leuk om samen met je kinderen te doen. Het enige dat je nodig hebt is een schuurmachine, een boomstam en eventueel een zaagmachine en likje verf. In enkele stappen maak jij de boomstam salontafel voor in je huis.

  1. Zorg dat de boomstam op maat gezaagd wordt, zodat deze het juiste formaat heeft voor een boomstam salontafel in huis.
  2. Na het zagen schuur je beide kanten van de boomstam mooi glad, zodat je geen last krijgt van splinters. Je kan eventueel nog wieltjes toevoegen, zodat je de salontafel makkelijker kan verplaatsen.
  3. In principe is de boomstam salontafel nu klaar, al kun je de boomstam nog van een likje verf voorzien. Maak de boomstam bijvoorbeeld aan de zijkant wit en laat de salontafel aan de bovenzijde z’n oorspronkelijke kleur behouden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.