Boxspring

Boxspring

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBoxspring

In een slaapkamer is een boxspring zeker een absoluut hoogtepunt! Dit komt niet alleen door de grootte van het bed, maar eveneens door de bijzondere uitstraling. Boxsprings zijn tegenwoordig erg populair omdat ze een goed slaapcomfort met een bijzonder geveerd onderstel bieden.  

Het slaapcomfort van de boxspring komt voort uit het feit dat de binnenvering van het onderstel van dit type bed flexibeler is dan een lattenbodem. Dit maakt het dat het fundamenteel is voor een goede nacht rust en een comfortabel ligcomfort. Bovendien, wordt er vanwege de hoogte van de boxspring, ongeveer 50 tot 70 centimeter, het in- en uitstappen een stuk gemakkelijker. Boxspring bedden winnen aan populariteit door het feit dat ze in hun eenvoud voor een complete verandering in comfort en stijl kunnen zorgen.

De opbouw van boxsprings

De opbouw van boxsprings is anders dan van conventionele bedden. De boxspring bestaat in weze namelijk uit vier delen:

  • het frame van de boxspring,
  • het ondermatras van de boxspring,
  • het bovenmatras van de boxspring
  • en eventueel een topmatras.

Voor deze vier delen hoeft er niets extra’s aangeschaft te worden.

Ondermatras van de boxspring

Het onderste matras van een boxspring wordt ook wel een verenkern (box) genoemd. Dit is een beklede box die vaak uit hout bestaat waar Bonell- of pocketveren in verwerkt zijn. De bedbodem van een boxspring kan dus vergeleken worden met die van een normaal bed omdat het inclusief lattenbodem is.

De verenkern geeft simpelweg ondersteuning en veerkracht aan het bovenmatras. Daarnaast, zijn boxsprings voor twee personen voorzien van twee aparte boxspring dozen.

Verder hebben de meeste met stof of leer beklede ondermatrassen van boxsprings pootjes zodat het matras niet op de grond staat maar er een beetje boven hangt. Dit is erg belangrijk omdat er anders geen doorstromende luchtcirculatie is, wat wel van belang is voor het slaapcomfort.

Bovenmatras

Het bovenmatras van de boxspring wordt op het ondermatras, de verenkern, geplaatst waardoor het eigenlijk is identiek aan een gewoon matras voor een normaal bed.

Theoretisch gezien is het mogelijk om een standaard matras op het ondermatras te plaatsen. Echter, is deze samenhang alleen geschikt als het afgestemd is op het bed en een optimale ondersteuningskracht voor het lichaam geeft.

Het nadeel van dit type matrassen is dat ze niet van dezelfde stof of leer zijn gemaakt die de boxspring heeft. Wanneer je er voor kiest de speciale boxspring bovenmatrassen te nemen heb je namelijk wel het voordeel dat deze vaak van hetzelfde materiaal als de ondermatrassen zijn gemaakt. Dit oogt natuurlijk mooier en zorgt ervoor dat het bed een geheel wordt.

Topmatras

Het topmatras vormt het boveneinde van de boxspring en het ligvlak. Om hygiënische redenen is het topmatras uitgerust met uitneembare en wasbare hoezen, wat het ook makkelijk maakt ze te vervangen.

De topmatrassen worden, in tegenstelling tot de boven- en ondermatrassen, consequent uitgevoerd, zodat de ‘kier’ die we van vele conventionele tweepersoonsbedden kennen, bij een boxspring niet bestaat. Bijkomend wordt een boxspring gekenmerkt doordat het een hoog en vast hoofdeinde heeft.

Boxspring comfort

Matrasbodems en matrassen zijn ook los van elkaar aan te schaffen. Zo heb je altijd de perfecte boxspring combinatie; een matras is immers heel persoonlijk. Het juiste matras biedt een ideale gewichtsverdeling en veel ondersteuning.

Daarnaast wil je misschien een matras dat wat warmer aanvoelt. Of juist koeler?

Ervaar het hotel leven met boxsprings

Een boxspring kwam in eerste instantie eigenlijk alleen maar voor in hotels. Daarom worden boxsprings ook wel geassocieerd met het hotel leven.

Een boxspring geeft de kamer een stijlvolle en comfortabele look. Wil je dit hotel comfort en deze look ook in huis halen? Ga dan voor een boxspring!

Create your own boxspring

Een boxspring is als een eindeloos blank canvas in je slaapkamer. Dus haal je verborgen creativiteit voor de dag! Met een basisstuk als dit in je slaapkamer ben je er niet meer weg te slaan!

De eigen stijl voor jouw boxspring heb je zo te voorschijn getoverd!

  • Gewapend met een niettang en een lap stof in een modieuze print of kleur ben je meteen ‘on trend’. Span simpelweg de stof om de matrasbodem heen, en niet deze ónder de matrasbodem vast. Met een bijpassende overtrekset is de metamorfose compleet!
  • En wat dacht je van andere poten? Je kunt losse poten vinden in alle stijlen. Maak je sobere slaapkamer compleet met robuuste houten poten, of kies voor een uitbundig stel in een romantisch getint slaapvertrek.
  • Maak van de boxspring een boxspring voor kinderen. Gebruik een snoezig stofje op de matrasbodem, of een iets stoerder fluoriserend groen; de kids zijn ook nooit uitgekeken op hun multifunctionele boxspring!

Doe meer ideeën op bij Westwing. In deze online webshop vind je naast alles voor in huis, heel veel inspiratie en suggesties om van jouw interieur een mooi interieur te maken. Laat je dagelijks verrassen door de vele accessoires en meubels in allerlei stijlen. Vind hier jouw ideale boxspring en geniet van het gemak van online bestellen.