Braadslee

Braadslee

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBraadslee

Het overkomt iedereen wel eens: bereid je een heerlijk gerecht voor met een groot stuk vlees of vis, blijkt dat je product niet gaar is of zelfs verbrand is aan de buitenkant. Een lekker sappig stukje vlees of vis smaakt natuurlijk het beste. Om te zorgen voor een optimale smaak en dat de kruiden volop tot uiting komen, kun je een braadslee gebruiken.

In een braadslee kun je producten leggen die je wilt braden in de oven. Braden zorgt ervoor dat je producten worden dichtgeschroeid, waardoor de sappen mooi in het product blijven. Zeker bij vlees is braden een goede oplossing om ervoor te zorgen dat het niet taai wordt. Een braadslede zorgt voor een krokante baklaag, waardoor je producten er ook nog eens smakelijk uitzien.

Maak je keuze uit de grote voorraad

Een braadslee is geschikt voor allerlei soorten voedsel, van vlees en vis tot groenten en aardappelen. Met name mals vlees dat wat langer nodig heeft om gaar te worden kan mooi in braadsledes worden gedaan. Weg met die koekenpan en kom maar op met die braadslee!

Meestal is een braadslee uitgevoerd met een dikke bodem, zodat de warmte goed wordt verdeeld en je gerecht overal even gaar wordt. Of je nu gaat voor een exemplaar van 20 cm of een grote van 50 cm, smullen wordt het zeker aan tafel. Een braadslee kan van staal of gietijzer zijn, maar er zijn ook andere modellen die je prima als braadslede kunt gebruiken. Zo is een aardewerken schotel ideaal voor braden in de oven. Dit geldt ook voor de tajine, die je snel in de oven kunt zetten zonder deze voor te warmen.

Braad recepten en tips met een braadslee

Braden is een kunst die iedereen kan leren. Er zijn echter wel een paar handige tips die je helpen om de heerlijkste gerechten klaar te maken met een braadslee. Deze tips vind je hieronder!

  • Om het eten goed te laten braden, is het handig om van tevoren je producten goed droog te deppen met keukenpapier. Zo voorkom je dat er teveel vocht in je braadslee komt.
  • Belangrijk bij braden in de oven is dat stukken niet kleiner dan 750 g moeten zijn, anders kom je tot de conclusie dat je product niet bruin kleurt. Om extra smaak te krijgen, kun je een vetlaagje op het vlees leggen, zodat het gerecht zichzelf voorziet van voldoende vocht.
  • Om te voorkomen dat de korst te bruin wordt, terwijl het vlees nog niet gaar is, kun je de oven wat lager zetten. Eventueel kun je ook grote stukken wat kleiner snijden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.