Briefopener

Briefopener

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBriefopener

De Belastingsdienst, familie die ver in het buitenland woont, de bank... Van al deze bedrijven krijgen we zo nu en dan enveloppen op de mat, vaak met de meest essentiële informatie. Het openen van deze enveloppen gaat niet altijd even makkelijk. Daarom heb je de briefopener nodig!

Met de briefopener voorkom je dat je je vingers snijdt aan de scherpe randen van het papier, bij het openen van je envelop. Er bestaan veel verschillende varianten op de briefopener, dus kies de briefopener die voor jou de beste mix is tussen prakticaliteit en stijl!

Rare naam?

Als we letten op het woord briefopener, klopt het niet helemaal met wat het in werkelijkheid doet. Een brief open je namelijk niet met dit voorwerp. Een alternatief woord hiervoor is vouwbeen. Een beetje vage verwoordingen, maar toch weten we allemaal direct wat ermee bedoeld wordt!

Hoe werkt het?

De briefopener is een langwerpig voorwerp met een scherpe rand, die je langs de binnenste naad van een envelop haalt. Op deze manier haal je de bovenkant van de envelop in een nette, rechte lijn open, zodat je de inhoud er gemakkelijk uit kunt nemen. Geen gedoe meer met half afgescheurde flappen papier dus!

Variatie

Je kunt een briefopener in allerlei verschillende materialen vinden. Kunststof is hierin het meestgebruikte materiaal, vanwege het feit dat het makkelijk te vormen is naar elke gewenste figuur. Mede hierdoor is de briefopener van dit materiaal in allerlei kleuren verkrijgbaar. Wil je een niet te opzichtige briefopener, dan kun je ook kiezen voor de transparante kunststof briefopener. Naast dit materiaal zijn hout, aluminium en rvs ook veelgekozen materialen om mee te werken!

Origineel

Ben je op zoek naar een creatief vormgegeven briefopener? De keuze is ongelooflijk groot! Denk aan een briefopener in de vorm van het oude Excaliber zwaard of een zaag! Hoeft het volledig losgeslagen ontwerp niet voor jou? Kies dan voor een mooie antieke of brocante briefopener, waar de kleur, het materiaal en de versiering jouw briefopener karakter geven. Een klein maar fijn en interessant accessoire!

Nu ook elektrisch!

We kennen de briefopener vooral als dit handmatig gebruikt voorwerp, maar tegenwoordig is er ook de elektrische variant. Deze briefopener verschilt qua ontwerp ongelooflijk veel van de handmatige. Het is apparaat met een gleuf als opening, waar je de envelop langs haalt. Het apparaat doet al het snijwerk dus voor jou!

De briefopener is dus een klein en praktisch voorwerp, dat als interessant accessoire in huis kan dienen. Geen pijnlijke vingers meer!