Brocante accessoires

Brocante accessoires

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrocante accessoires

Een huis voelt pas echt als thuis als het gezellig is aangekleed met mooie woonaccessoires. Leuke accessoires zijn bepalend voor de stijl en sfeer van je interieur. Voor een landelijk interieur zijn er brocante accessoires. Brocante is een warme, Franse stijl die een beetje charmant oud oogt. Het woord ‘brocante’ betekent ‘rommelmarkt’ in het Frans. Oudere of doorleefde spullen zijn onmisbaar voor een brocante uitstraling. Van vaasjes en kaarsjes tot klokken en schilderijen; er is voor ieder interieur een mooie aankleding in brocante.

Iedere ruimte in huis kun je opleuken met woonaccessoires. Kleed de keuken aan met mooie brocante potjes en schaaltjes en zet grote kandelaars op een kast in de slaapkamer. Wil je weten hoe jij jouw woonkamer aankleedt met prachtige brocante accessoires? Lees dan snel verder!

Mix & Match

Een interieur wordt pas echt leuk als het is aangekleed met diverse spullen. Voor een brocante sfeer hoef je geen grote aankopen te doen. Een brocante sfeer creëren kan namelijk al met kleine aanpassingen. Koop bijvoorbeeld nieuwe knoppen voor op een ladekast, behang een meubelstuk met brocante behang of gebruik pallets als salontafel. Andere leuke brocante accessoires zijn oude koffers, porseleinen melkkannen en industrielampen.

Brocante cadeau

Brocante accessoires zijn gebaseerd op een landelijke stijl, maar passen vanwege de neutrale kleur en vormen in principe in ieder interieur. Daarom is het altijd leuk om brocante accessoires cadeau te geven. Kies bijvoorbeeld voor white wash kandelaars met lichtblauwe kaarsen, een grijze, houten etagère met transparante waxinelichthouders of ga voor een wit-beige fotolijstje in oud-Franse stijl. Wedden dat jouw cadeau in de smaak valt?

Maak je eigen brocante accessoires

Op zoek naar brocante woonaccessoires? Je kunt ze ook heel gemakkelijk zelf maken door jouw decoratiespullen een persoonlijke touch te geven. Hieronder vind je de leukste ideeën:

  • Brocante accessoires hebben vooral lichte kleuren, zoals wit, grijs en beige. Schilder een houten dienblad in white wash en het straalt meteen een meer landelijke sfeer uit.
  • Verzamel een aantal oude pallets. Schuur de pallets goed op, zodat er geen splinters meer vanaf komen en stapel ze dan op elkaar. Maak er eventueel wieltjes onder en je hebt een originele salontafel.
  • Manden doen het altijd goed in een brocante interieur. Gebruik kleine mandjes om spulletjes in op te bergen, gebruik een grotere mand als wasmand of stapel platte manden in verschillende maten op elkaar als decoratie. Manden behoren tot de leukste én handigste brocante accessoires!
  • Brocante kussens kenmerken zich door lichte kleuren, bloemetjes patronen, knopen en borduursels. Hoe meer versieringen, hoe beter!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.