Brocante dressoir

Brocante dressoir

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrocante dressoir

Vintage meubels zijn helemaal in de mode! Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een eikenhouten tafel, antieke kasten of een brocante dressoir. Het teak van een brocante dressoir draagt bij aan een warmere sfeer in huis. Net als een houten vloer bijvoorbeeld ook een landelijke en gezellige uitstraling aan je interieur kan geven. Waar in huis kun jij een brocante dressoir goed gebruiken?

Een brocante dressoir oogt wellicht wat klassiek, maar met een leuke decoratie van de kast kun je deze ook in een modern interieur gebruiken. Kies bijvoorbeeld een brocante dressoir van wit hout. Lees snel verder, hoe je een op voorhand klassiek dressoir ook in een modern interieur kunt verwerken. Zo wordt het nog gezelliger in huis!

Meer sfeer met een brocante dressoir in huis

Een brocante dressoir kun je op meerdere plekken in huis gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, waar je het dressoir kunt gebruiken om je tv op te zetten. Je hebt hierbij direct voldoende opbergruimte voor je dvd’s, een spelcomputer of de afstandsbediening van de televisie. Laat het brocante dressoir goed aansluiten op de stijl van een eventuele salontafel, de stoelen en een bank in de woonkamer. Een te groot contrast kan namelijk rommelig overkomen.

Ook in de slaapkamer is een brocante dressoir nooit overbodig. Het biedt ruimte om je kleding in op te kunnen bergen, je handdoeken kwijt te kunnen of bijvoorbeeld je verzorgingsproducten te kunnen verbergen voor het oog. Het klassieke van een brocante dressoir maakt je slaapkamer nog gezelliger. Wie wil er nou niet meer kastruimte in zijn of haar slaapkamer hebben?

DIY: maak je brocante dressoir moderner met accessoires

Een brocante dressoir kan van zichzelf te klassiek zijn voor de rest van je interieur. Zeker als deze bijvoorbeeld fijne houtuitsneden heeft of andere kleine elementen die passen bij de meubels van vroeger. Er zijn gelukkig manieren om de kast een modernere look te geven, door deze te combineren met verschillende woonaccessoires.

Geef je brocante dressoir een moderne look!

  • Zet verschillende kleine plantjes op de kast, wat een natuurlijk effect geeft. De plantjes maken de kast daarbij meteen minder klassiek en minder nadrukkelijk aanwezig.
  • Combineer het klassieke van de kast met zilveren accessoires. Zilver kan de brug vormen tussen moderne meubels en je brocante kast. Denk aan simpele zilveren kaarsenstanders, een zilveren plateau of een zilveren klok.
  • Ook grijs geeft vaak een mooi effect in combinatie met het brocante hout van de kast. Neem een grijs dienblad of een grijze schaal, vul deze met een laagje zand, wat cactussen en schelpen. Het resultaat zal gegarandeerd meer sfeer opleveren!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.