Brocante kasten

Brocante kasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrocante kasten

Het lijkt wel alsof de spullen bij jou in huis elke dag meer en meer worden. Hoe dit kan, je weet het niet. Wat je wel weet is dat je meer kastruimte nodig hebt. Maar in welke stijl je de kast wil en in welke kamer deze moet komen, ben je nog niet helemaal over uit. Je hebt kasten in allerlei formaten, kleuren en materialen. Van brocante kasten tot aan industriële ijzeren kasten. De keuze is reuze en voor elke stijl is er een kast die erbij past. Bedenk vooral ook wat je erin kwijt wilt en hoe deze in jouw interieur gaat passen.

Woon je in een authentiek landhuis of gezellige boerderij, dan bof je. Er zijn er maar weinig die hun thuis vinden in een authentiek huisje. Wie niet gezegend is met een plattelandse stijl, kan ook gewoon het platteland naar huis brengen. De brocante stijl wordt steeds populairder en daar horen de brocante kasten ook bij. In brocante kasten kun je van alles opbergen. Zo heb je boekenkasten en dressoirs, maar ook kleine nachtkastjes en grote kledingkasten zijn te vinden in de brocante stijl.

brocante kast vitrine met glazen en kopjes

Een beetje van de natuur

Met brocante kasten creëer je een plattelandse stijl en haal je de natuur als het ware naar binnen. In een tijd waarin alles snel en hectisch gebeurt, verlang je misschien naar wat rust en kalmte. Een romantisch gevoel waar meertjes je tegemoet komen en de frisse lucht langs je wangen waait. Brocante kasten brengen dit gevoel over en geven jouw woonkamer sfeer.

Brocante kasten zijn één van de meubels waarmee je snel een vintage uitstraling kunt creëren in je woning. Zo’n kast is meestal gemaakt van natuurlijke materialen die rust geven in de woning en sfeer scheppen.

Materialen die worden gebruikt voor het maken van brocante kasten zijn steen en hout. Steen in de vorm van afwerking en hout om de kast vorm te geven. Veelgebruikte kleuren zijn wit, bruin, grijs en zwart. Echte natuurtinten die het brocante gevoel overbrengen.

brocante kast met moderne fotolijsten

Behang jouw brocante kasten

Als je dan eenmaal mooie brocante kasten hebt gevonden, kan je deze extra uniek maken. Bijvoorbeeld door een likje verf, of het toevoegen van behang aan de binnenkant van dit meubel. Kies een kleurrijk en grafisch design, maar hou de buitenkant van de brocante kasten in een meer neutrale kleur. Origineel in uitstraling voor een sfeervol en shabby chic interieur.

Behang de achterwand, de zijkanten of de planken met elk soort behang, alles is mogelijk en het zal jouw interieur een nostalgisch uiterlijk kunnen geven. Zorg er wel voor dat je de brocante kasten eerst goed schuurt, voordat je aan deze klus begint.

brocante kast met vitrinedeuren

Brocante kasten in een knal kleur

Heb je al brocante kasten in jouw woning staan, maar kwijnen ze een beetje weg in het interieur? Kies dan voor een knal kleur om deze weer op te laten vallen! Een knal gele tint op de kasten in landelijke stijl, geeft een modern en nostalgisch uiterlijk tegelijkertijd. De brocante kasten die nu zo opvallen, passen heel goed in de kinderkamer of zorgen voor een speelse stijl in de keuken. Stapel je servies er in op en maak het de eyecatcher van de ruimte.

Sfeer aanbrengen in je woning met brocante kasten

Brocante kasten brengen van zichzelf al heel veel sfeer in de woning. Toch kun je deze stijl nog verder aanbrengen in je woning door ze te combineren met de leukste styling items. Mix Brocant met industriële spullen of ga voor romantische effecten door zachte stoffen te gebruiken bij het aankleden van je woning.

  • Voor een complete brocante woning combineer je brocante kasten met diverse woonaccessoires in de brocante stijl. Zo zijn linnen voorwerpen, leren accenten en katoenen details ideaal voor net dat beetje extra sfeer. Ook keramiek spullen combineren goed met een brocante kast.
  • Gedraaide houten meubelen, zoals bij tafels en stoelen, passen perfect bij de brocante stijl. Dit geldt ook voor natuurlijke spullen. Vergeet niet om naast de tv bijvoorbeeld rozen, pompoenen of korenbloemen te zetten.
  • Brocante kasten zijn er in veel verschillende stijlen. Denk aan Italiaans, Scandinavisch en Amerikaans. Luxe en massieve spullen worden gevolgd door blauwe kleurcombinaties en gestoffeerde meubels.

lichtkleurige brocante kast groene vaas

DIY: Maak van brocante kasten, garderobe kasten

Brocante kasten zijn multifunctioneel. Je hebt ze in alle formaten, van een vliegenkastje tot aan grote buffetkasten. Vroeger hadden deze typen kasten vaak specifieke functies, maar tegenwoordig zijn ze voor verschillende doeleinden in huis te gebruiken.
Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe garderobe kast, met eventueel een zithoekje. Haal de deuren eruit en zet er haken in. Eigenlijk heel simpel en zo geef je jouw oude brocante kasten weer een heel nieuw en trendy uiterlijk!

Brocante kasten kunnen een oude landelijke look hebben. Maar door middel van verschillende restyle tips, kan je jouw kasten weer trendy en uniek maken. Want in elk interieur is opbergruimte een vereiste, dus waarom maak je hier niet meteen de nieuwe blikvanger van!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.