Brocante kasten

Brocante kasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrocante kasten

Het lijkt wel alsof de spullen bij jou in huis elke dag meer en meer worden. Hoe dit kan, je weet het niet. Wat je wel weet is dat je meer kastruimte nodig hebt. Maar in welke stijl je de kast wil en in welke kamer deze moet komen, ben je nog niet helemaal over uit.

Je hebt kasten in allerlei formaten, kleuren en materialen. Van brocante kasten tot aan industriële ijzeren kasten. De keuze is reuze en voor elke stijl is er een kast die erbij past. Bedenk vooral ook wat je erin kwijt wilt en hoe deze in jouw interieur gaat passen.

Behang jouw brocante kasten

Als je dan eenmaal mooie brocante kasten hebt gevonden, kan je deze extra uniek maken. Bijvoorbeeld door een likje verf, of het toevoegen van behang aan de binnenkant van dit meubel. Kies een kleurrijk en grafisch design, maar hou de buitenkant van de brocante kasten in een meer neutrale kleur. Origineel in uitstraling voor een sfeervol en shabby chic interieur.

Behang de achterwand, de zijkanten of de planken met elk soort behang, alles is mogelijk en het zal jouw interieur een nostalgisch uiterlijk kunnen geven. Zorg er wel voor dat je de brocante kasten eerst goed schuurt, voordat je aan deze klus begint.

Brocante kasten in een knal kleur

Heb je al brocante kasten in jouw woning staan, maar kwijnen ze een beetje weg in het interieur? Kies dan voor een knal kleur om deze weer op te laten vallen! Een knal gele tint op de kasten in landelijke stijl, geeft een modern en nostalgisch uiterlijk tegelijkertijd. De brocante kasten die nu zo opvallen, passen heel goed in de kinderkamer of zorgen voor een speelse stijl in de keuken. Stapel je servies er in op en maak het de eyecatcher van de ruimte.

DIY: Maak van brocante kasten, garderobe kasten

Brocante kasten zijn multifunctioneel. Je hebt ze in alle formaten, van een vliegenkastje tot aan grote buffetkasten. Vroeger hadden deze typen kasten vaak specifieke functies, maar tegenwoordig zijn ze voor verschillende doeleinden in huis te gebruiken.
Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe garderobe kast, met eventueel een zithoekje. Haal de deuren eruit en zet er haken in. Eigenlijk heel simpel en zo geef je jouw oude brocante kasten weer een heel nieuw en trendy uiterlijk!

Brocante kasten kunnen een oude landelijke look hebben. Maar door middel van verschillende restyle tips, kan je jouw kasten weer trendy en uniek maken. Want in elk interieur is opbergruimte een vereiste, dus waarom maak je hier niet meteen de nieuwe blikvanger van!

Aankomende sales