Brocante klok

Brocante klok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrocante klok

Denk je nog wel eens aan je ouderlijk huis? Die prachtige, antieke voorwerpen die je daar in de woon- en slaapkamer had hangen? Laat deze nostalgie weer tot leven komen, met bijvoorbeeld een brocante klok in huis. Antiek is de nieuwe mode, waarbij een brocante klok een ideale toevoeging aan je emaille woonaccessoires kan vormen. Leuk voor in de woon- en slaapkamer!

Een brocante klok kun je kopen om een dressoir, tv-meubel, etc. op te vrolijken, maar bijvoorbeeld ook om aan een muur te hangen. Wist je dat brocante klokken een strakke, witte muur kunnen breken? Leuk, om je huis nog gezelliger te maken. Lees snel verder hoe je de sfeer in huis gezelliger kunt maken met een brocante klok.

Welk type brocante klok kies jij?

Brocante klokken worden in tal van verschillende soorten en maten aangeboden!Zo zal je altijd een brocante klok vinden die aansluit bij je huidige interieur . Ideaal als je op zoek bent naar een accessoire om de saaie plekjes in je woning op te vrolijken. Denk aan die tv-kast of bijzettafel die nog wel wat opvrolijking kan gebruiken! Met een brocante klok ga je tegelijkertijd zowel terug in de tijd als met de tijd mee, doordat vintage de nieuwe mode is.

Je kunt een brocante klok kopen in de vorm van een wandklok, die je bijvoorbeeld boven een open haard of een strakke, moderne muur kunt hangen. Ook kun je een staande brocante klok, ook wel een pendule genoemd, kopen. Deze kun je op een bijzettafeltje of tv-meubel zetten. Leuk voor in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook voor op het nachtkastje naast je bed.

Meer sfeer met antieke voorwerpen in huis!

Tegenwoordig mogen antieke voorwerpen, zoals een brocante klok, eigenlijk niet meer ontbreken in een doorsnee woning. Antiek kan op een positieve wijze bijdragen aan de sfeer in zowel een modern als een klassieke inrichting. Daarbij ziet een brocante klok er met de fijne houtuitsneden in de vormgeving vanzelfsprekend erg fraai uit.
Tips voor het gebruik van antieke voorwerpen:

  1. Een antieke klok kan een muur breken, wat meer sfeer geeft. De klok hoeft hierbij niet nadrukkelijk aanwezig te zijn! Zet bijvoorbeeld een kleine klok op een kast tegen de muur.
  2. Creëer een contrast met bijvoorbeeld een kast in het wit en een brocante klok in het zwart. Dit geeft een speels effect, zelfs als de kast modern is en de klok antiek.
  3. De doorsnede van een brocante klok is vaak zo indrukwekkend, dat je deze best naar voren mag laten komen in je interieur. Zet de klok in een open kast, of bijvoorbeeld in een vitrine.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.