Brocante ladder

Brocante ladder

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrocante ladder

Picture this: je hebt de huiskamer een totale make-over gegeven. De inrichting heeft een landelijke sfeer met brocante meubels, een massief houten eettafel, rieten manden als woonaccessoires en grote doorzichtige glazen vazen met kaarsen. Het plaatje is compleet zou je zeggen…

Toch mist er nog een opvallende item dat een echte toevoeging is aan je landelijke interieur. Heb je wel eens aan een brocante ladder gedacht? Een te gek object voor in de huiskamer! Gebruik het het als decoratiemateriaal om je mooiste woonmagazines aan te hangen gecombineerd met een slinger van lampions en een mooie hamamdoek. Met een gedecoreerde brocante ladder is je interieur echt compleet!  

Kenmerken brocante ladders

Heb je weinig ruimte in de huiskamer? Dat komt mooi uit! Een brocante ladder neemt nauwelijks ruimte in beslag.

Kies een leuk plekje uit in de woonkamer en zet de ladder tegen de muur aan of naast de boekenkast. Nu hoef je alleen nog de brocante ladder leuk te versieren en je hebt een echte eyecatcher in huis!

Denk aan mooie magazines, een plaid, feestverlichting, decoratieve hangers…gebruik je creativiteit! Je kunt de brocante ladder met allerlei accessoires decoreren. Hoe creatiever, hoe beter!

Ben je bang dat de ladder niet stevig genoeg is voor zwaardere accessoires? Geen zorgen! Een brocante ladder is gemaakt van steiger- of beukenhout. Je hebt gegarandeerd een stevige decoratie ladder in huis.

Wat zijn de kenmerken van een brocante ladder?

Een brocante ladder is te herkennen aan het ontwerp en het soort hout. Gemaakt van mooi steiger- of beukenhout is het hout opvallend maar op een mooie manier ‘beschadigd’. Dit zijn kleine schuurplekken die de look van een brocante ladder compleet maken. Waarom? Brocante ladders zijn ladders die al jaren meegaan. Of tenminste… die indruk wil je met een brocante ladder wel geven!

Qua kleur heb je de keuze uit verschillende kleuren. De meeste brocante ladders zijn geverfd in een witte, beige of mintgroene kleur. Ook kun je de ladder in zijn oorspronkelijke kleur laten. Dan heb je een prachtige brocante ladder in houtkleur!

Een witte ladder als decoratie is het meest handig als je geen nieuwe kleuren in huis wil halen, een landelijk interieur hebt of als je juist wil dat de items op de ladder het meeste opvallen. Ook mooi: een trapje in roestkleur. Dit maakt het heel natuurlijk.

Wauw: doe mij maar antiek!

Wil je echt een uniek trapje in huis halen? Dan is een antiek exemplaar echt iets voor jou! Struin tweedehands winkeltjes en markten af om jouw unieke vintage vondst te spotten! Het is een item waar je dagelijks blij van wordt.

Geef ‘m een mooi maar veilig plekje bij jou in huis zodat niemand ‘m per ongeluk om kan trappen. Het is natuurlijk wel een kwetsbaar laddertje. Maar tegen die oude look kan niets op!

Combineer deze beauty met andere oude of antieke items zoals een scheepskist of een te gek oud kastje. Zet er een grappige lamp op voor een altijd welkome knipoog.

Brocante ladder in huis

Brocante ladders staan niet alleen leuk in je huiskamer, maar in alle leefruimtes in huis! Zet de ladder naast je bed en gebruik het als nachtkastje. Origineel en hip! Mis je een kapstok in de in de hal? Zet een brocante ladder tegen de muur. Zo geef je de ladder een andere functie!

Ook zou je de brocante ladder in de badkamer kunnen zetten om als hip wanddroogrek te gebruiken. Zorg wel dat de ladder hoog genoeg is om meerdere badlakens op te kunnen hangen. Of zet twee kleine brocante ladders naast elkaar. Zo heb je altijd genoeg ruimte om al je natte handdoeken een plek te geven.

Zoek je een decoratie item dat nauwelijks ruimte inneemt? Dan is een brocante ladder een goede keuze! Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.