Brocante vitrinekast

Brocante vitrinekast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrocante vitrinekast

Struin je vaak marktjes af, op zoek naar bijzondere, brocante meubels en hebbedingetjes? Staat je huis er onderhand vol mee? En zou je het liefst je hele verzameling robotjes, medaillons en theepotjes willen uitstallen, als in een museum? Dan vraag jij je waarschijnlijk ook geregeld af: ‘Waar laat ik al mijn pronkstukken, zonder dat mijn huis er gaat uitzien als een uitdragerij?’

Het antwoord vind je hier. Want een echte verzamelaar laat zich niet beperken door ruimtegebrek. Het perfecte meubel voor jou is een brocante vitrinekast - of een hele verzameling vitrinekasten! Daarin kun je je collectie perfect bewaren, etaleren en beschermen.

Brocante vitrinekast

Wil je een landelijke stijl, ga dan voor een originele brocante vitrinekast. De brocante vitrinekast is te vinden in vele soorten en maten en met allerlei soorten afwerking. Van de simpele houten brocante vitrinekast met schuifraampjes tot de indrukwekkende antieke vitrinekast met houtsnijwerk, geslepen glaswerk, of glaswerk gegraveerd met bijvoorbeeld bloemen of blaadjes. Een brocante vitrinekast staat altijd mooi in een landelijk interieur, maar juist in een modern interieur wordt zoiets een echte eyecatcher.

Stoere, brocante vitrinekast

Houd je van een stoere look in huis? Dan is een vintage metalen brocante vitrinekast echt iets voor jou. In ziekenhuizen, laboratoria en apotheken stonden vroeger prachtige dergelijke kasten, vaak met matglazen schuiframen. Of je er nu je verzameling design-glaswerk in bewaart of je collectie kleurrijke veren; een brocante vitrinekast doet je spullen echt alle eer aan.

Kleur en afwerking

Een antieke of brocante vitrinekast komt vaak in de oorspronkelijke neutrale, meestal bruinachtige kleuren. Niets belet je om ze met een likje verf aan te passen aan jouw interieur. Soms wordt een lichte beits gebruikt om de brocante vitrinekast net even een oppepper te geven. Vintage metalen en industriële vitrinekasten komen voor in vele tinten grijs en neutrale kleuren. Kijk er niet van op als er wat roest, een bluts of een kras op het lakwerk zit. Dat zorgt juist voor een authentieke uitstraling.

Kies een mooie plek

Een vintage of brocante vitrinekast is ook een aanwinst voor je interieur als je niet zo’n fanatieke verzamelaar bent. Om de uitstraling van de brocante vitrinekast zelf, maar ook de plaats die je voor je brocante vitrinekast kiest, houdt een meerwaarde in. Heb je een zwak voor oude theepotjes, blikjes of serviezen? Dan is de keuken dé plek voor jouw nieuwe brocante vitrinekast.

Uiteraard kun je je servies, glazen en dergelijk ook in een landelijke buffetkast zetten. Een deel blijft dan zichtbaar, een deel niet. Heb jij echter zulk mooi servies of zulke mooie kristallen glazen dat je ze het liefst wat vaker ziet? Laat ze dan allemaal zien in een glazen vitrinekast in de eetkamer.

In de woonkamer verdienen je vazen en kandelaars misschien wel zichtbaarheid in een decoratieve brocante vitrinekast? Zeker wanneer je ze niet allemaal gebruikt is een vitrinekast dan een optie. En de hal leent zich natuurlijk uitstekend voor een vitrinekast vol hoeden, sjaaltjes, wandelstokken, handtassen en ga zo maar door. Behalve dat je alle spullen mooi bij de hand hebt, slingeren ze ook niet meer in de hele hal rond.

Stylingtip

Denk, voordat je je brocante vitrinekast vult, ook eens aan de manier waarop je dat wil doen. Je kunt je spulletjes bijvoorbeeld heel netjes ordenen en geometrisch naast elkaar leggen. Maar als je collectie zich daartoe leent, kun je ook op kleur sorteren. Of op formaat, van groot naar klein. Wil je je items helemaal tot leven laten komen in je vintage of brocante vitrinekast? Plaats er dan een foto bij of creëer een achtergrond die past bij het thema, zodat het echt een verhaal wordt. Succes!