Bronzen beelden

Bronzen beelden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBronzen beelden

Je bent al aardig op weg met je tuin. In de zorgvuldig aangelegde borders vormen de bloemen en planten een kleurrijk geheel. Je maakt tijdens het koken dankbaar gebruik van je kruidentuin. Je hebt een fijn terras om op te borrelen… Maar toch ben je nog niet tevreden. Hoe geef je jouw tuin karakter en de uitstraling waardoor je weggeblazen wordt.

Maak een mooi statement in je tuin met een beeld van brons. Bronzen beelden zijn super stijlvol en een echte verrijking van je tuin.

Daarom brons, en niet natuursteen, hout of beton.

Als je besluit om een beeld in je tuin te plaatsen heb je de keuze uit grote en kleine beelden van verschillende materialen. Bij tuinbeelden zijn beton, brons, natuursteen en hout veelgebruikte materialen. Van alle soorten zijn bronzen beelden echt aan te raden. Brons kent namelijk veel voordelen ten opzichte van de andere materialen.

 • Brons versus natuursteen
  Brons is heel bewerkelijk en kan ook worden gegoten. De mogelijkheden voor het laten zien van details zijn vele male groter dan bij het gebruik van natuursteen.
 • Brons versus beton
  De manier van fabriceren, het gieten, kan weliswaar overeenkomen, maar daar houdt de vergelijking dan ook op. In vergelijking tot beton is een bronzen beeld chic en stijlvol. Een bronzen beeld geeft klasse aan je tuin.
 • Beton versus hout
  Het weer in Nederland is nogal wisselvallig. Waar je een houten beeld in bescherming moet nemen tegen de regen, kunnen bronzen beelden prima het hele jaar buiten blijven staan. Door de regen zullen bronzen beelden wel iets verkleuren. Er zijn mensen die vinden dat de groene kleur een bronzen beeld juist mooier maakt, maar deel je die mening niet, dan is een beetje boenwas genoeg om je beeld hiertegen te verweren.

De voordelen van brons op een rijtje:

 • Bewerkelijk en dus geschikt voor figuratieve als abstracte beelden
 • Luxe uitstraling
 • Corrosiebestendig, dus weinig onderhoud

Beroemde bronzen beelden

 • Le Penseur, Auguste Rodin;
 • Den lille Havfrue, Edward Eriksen, beter bekend als de Zeemeermin in de haven van Kopenhagen.

Bronzen beelden: veelzijdig en karaktervol

Of je nu houdt van figuratieve beelden of dat abstracte kunst je meer aanspreekt. Door de veelzijdigheid van brons is alles mogelijk en kan je met een bronzen beeld in de tuin jouw persoonlijke stijl extra benadrukken.

Bronzen beelden: ook mooi in je interieur

Een bronzen beeld kan persoonlijkheid geven aan je tuin of terras, maar ook kan een dergelijk beeld jouw interieur een boost geven. Kies het formaat en design dat past bij de rest van de ruimte en je hebt een er een nieuwe blikvanger bij.

 • Ga bijvoorbeeld voor een mooi subtiel bronzen beeld op je haard en laat dit het middelpunt van de kamer zijn. Kies daarvoor een kop van een bijzonder dier of juist een charmant beeldje van een danser. De mogelijkheden zijn oneindig.
 • Of kies juist een imposant bronzen beeld dat je gasten verwelkomt in je huis. Je hal moet hiervoor van een aanzienlijke grootte zijn, maar wanneer dit het geval is, is een bronzen beeld een ware verrijking aan de ruimte.

Wel is het mooi om bronzen beelden, vanwege hun aanwezigheid, te combineren met meer zachte tinten in een rustige omgeving. Een mooi contrast dat een verrijking zal zijn van je interieur.

Dus geef je tuin en huis karakter en persoonlijkheid met bronzen beelden.

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer stijlvolle decoratie objecten voor in je interieur of tuin? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw bronzen beelden en andere decoratieve sfeermakers zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis of tuin een unieke plek te maken.