Broodbakmachine

Broodbakmachine

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBroodbakmachine

Wil je elke dag beginnen met het gevoel van weekend? Of vergeet je elke avond brood uit de vriezer te halen? Maak van elke ochtend dan een feestje door je eigen brood te bakken.

Klinkt als gedoe? Nee, zeker niet! Met een broodbakmachine heb je elke dag vers brood in huis. En de geur die uit de keuken komt, is niet te overtreffen. Zo word je binnen no time je eigen bakker!

Ons dagelijks brood

Heerlijk toch, een vers sneetje brood? Het water loopt je in de mond als je bij de bakker staat of uit de supermarkt een brood meeneemt wat nog een beetje warm is. Met een broodbakmachine heb je elke dag zo’n moment om bij te watertanden.

Het fijne aan zo’n broodbakmachine is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingredienten in het apparaat te mikken, het juiste programma te kiezen en de wachten tot het moment supreme. En als je ’s ochtends zo snel mogelijk de deur uit wil, zet je jouw broodbakmachine gewoon ’s nachts aan het werk. Ideaal!

Broodje smeren

Nederlanders zijn echte broodeters. We eten met gemak vier tot zes boterhammen per dag. Zeker als je het als ontbijt en lunch eet. En wat te denken van borreltijd? Of lekker bij een huisgemaakte kom soep of goed gevulde salade.

Het wordt gezegd dat de mens al zeker dertigduizend jaar brood eet. Het eerste brood uit onze geschiedenis lijkt in niets op het brood dat uit een broodbakmachine komt. Het was net zo plat als een pannenkoek en leek meer op een tortilla.

In Egypte rezen de eerste broden. Dit ontstond eigenlijk spontaan. Het brood laten rijzen met gist of zelfs met bier ontdekte de mens pas veel later. Het was ergens rond de twaalfde eeuw dat brood onderdeel werd van onze voedselpyramide.

Wist je dat…

In 1856 de eerste echte fabrieksbakker in Amsterdam zijn deuren opende? Brood werd hierdoor een stuk betaalbaarder. Pas sinds 1967 wordt er ook in supermarkten brood verkocht.

Heel Holland bakt

In een broodbakmachine kun je from scratch een brood bakken, maar er zijn ook een heleboel broodmixen die je kant-en-klaar bij de supermarkt koopt. Of je nu kiest voor wit, volkoren of rozijnenbrood. Met een broodbakmachine kun je alle kanten op!

Wat zo fijn is aan een broodbakmachine is dat je je brood bakt zoals jij het lekker vindt. Misschien eet je glutenvrij brood of wil je het zo gezond mogelijk maken. Met een broodbakmachine maak je precies wat je nodig hebt!

Heb je geen broodbakmachine in huis maar wel een oven dan kun je ook vrij gemakkelijk zelf een brood bakken. Het enige wat je nodig hebt is meel, water, iets om het brood te laten rijzen en een beetje zout. Zo pak je het aan:

  • Zorg dat je 500 gram meel, 5 gram gist, 10 gram zout en 300 milliliter lauw water hebt;
  •  Mix alle ingredienten in een mengkom;
  • Leg het vervolgens op een snijplank en zet je handen aan het werk: kneden maar!;
  • Maak een bal van het deeg en laat het een uurtje rijzen in een ingevette kom;
  • Kneed de lucht uit de bal en laat ‘m nog een half uur afgedekt liggen;
  • Maak er een leuke broodvorm van en leg ‘m ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 230 graden;
  • Als je op het brood tikt en hij ‘hol’ klinkt is het brood klaar;
  • Laat ‘m nog drie kwartier afkoelen en daarna: broodje smeren! Yum!

Toch te veel werk? Dan zit er niets anders op dan je keuken uit te breiden met een broodbakmachine. 

Aankomende sales