Brownie bakvorm

Brownie bakvorm

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBrownie bakvorm

Het maken van taarten, cakes en kleine lekkernijen is al sinds jaar en dag immens populair. Met talloze programma’s op televisie, kookboeken en –bladen kun je niet meer om de lekkerste gerechten heen. Grote taarten beu en tijd voor iets anders? Pak het klein aan en verras bezoek en familie met de nieuwste rage: brownies. Voor een bijzonder resultaat is een brownie bakvorm je beste vriend.

Bij het alleen al horen van het woord brownies loopt het water je waarschijnlijk in de mond. Chocolade brownies die gemaakt zijn van pure chocolade, brownies die bestaan uit een marmereffect met vanille of brownies met een vruchtentintje. Eén ding is zeker: voor het maken van deze kleine lekkernijen is een brocante brownie bakvorm nodig. Vergeet niet om je creaties uiteindelijk vast te leggen middels een foto. Smullen maar!

Een brownie bakvorm ter decoratie

Een brownie bakvorm gebruik je doorgaans voor het maken van brownies. Toch kun je deze vormen ook gebruiken voor andere lekkere cakes, zoals een cupcake of cake met vruchten. Er zijn papieren exemplaren die standaard in een brownie verpakking zitten, maar wie liever het echte werk doet, gaat voor bestendige materialen die langer meegaan. Aluminium brownie bakvormen kunnen uit één stuk bestaan, maar er zijn ook exemplaren bekend waar al kleine vierkantjes in zitten. Lekker makkelijk!

Smeuïge chocolade brownies bakken

Een brownie bakvorm is je beste vriend voor het maken van de lekkerste brownies. Groot, klein, dik of dun: brownies smaken altijd en kunnen met de meest veelzijdige ingrediënten worden bereid. Het volgende recept is ideaal voor een paar smeuïge brownies. Wat je nodig hebt, is een brownie bakvorm, uitstekers en een beetje fantasie.

  1. Met boter, tafelsuiker, basterdsuiker, pure chocolade, stroop, eieren, vanille extract, bloem, bakpoeder en cacaopoeder worden smeuïge en plakkerige brownies waarheid.
  2. Smelt de boter met de chocolade, stroop en suiker au bain-marie, en laat het mengsel afkoelen. De eieren klop je met het vanille extract. Gooi alles bij elkaar en voeg de rest van de ingrediënten toe. Spatel tot een mooi egaal beslag.
  3. Een brownie bakvorm van 20×20 cm is wat je nodig hebt voor het maken van brownies. Bak de brownies 25 minuten en zorg ervoor dat ze van binnen nog lekker zacht zijn.
  4. Afgekoeld in de vorm? Tijd om ze in stukken te snijden! Voor extra smaakgenot kun je hier nog vloeibare chocolade over gieten.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.